Etikos sargai ieškos L.Diniaus biuro

Seimo etikos prievaizdai po portalo publikacijos nutarė vykti į Šiaulius ir tikrinti parlamentaro Laimonto Diniaus veiklą. Jei paaiškės, kad biuras buvo fiktyvus, L.Dinius privalės į valstybės biudžetą grąžinti penkiaženklę sumą.

Ruošiasi kelionei į Šiaulius

„Tyrimą atliksime, be abejonės. Seimo tinklapyje jis nurodo turintis biurą (Aušros al. 31, Šiauliuose - red. past.), bet ar tas biuras tikras, ar fiktyvus - reikės patikrinti. Artimiausiu metu, ketvirtadienį arba penktadienį, vyksime į vietą“, - portalui sakė Seimo Etikos ir procedūros komisijos pirmininkas Algimantas Salamakinas.

Biuro nuomai L.Dinius parlamentinių lėšų nenaudojo, tačiau daugiau kaip 10 tūkst. litų iš mokesčių mokėtojų kišenės jis pernai sumokėjo už biuro įrangos nuomą. A.Salamakino teigimu, jeigu biuras buvo tik „ant popieriaus“, į Seimo vicepirmininko postą besitaikantis politikas privalės grąžinti šiuos pinigus į valstybės biudžetą.

„Pagal Seimo valdybos sprendimą, negalima nuomotis stacionarios biuro technikos, jeigu neturi veikiančio biuro. L.Diniaus kompiuterinės technikos nuoma mums užkliuvo jau analizuojant praėjusių metų trečiojo ketvirčio parlamentinių išlaidų ataskaitas. Ta nuoma buvo baisiai brangi - po tūkstantį litų per mėnesį ir daugiau. Tikrinsime, kodėl kompiuteriai taip brangiai nuomoti. Mums tai kelia didelių įtarimų“, - pasakojo Seimo etikos prievaizdas.

Pats L.Dinius pirmadienį portalui teisinosi, esą biuras jau nebeveikia, mat sumažinus parlamentines lėšas tai tapo per brangiu malonumu. A.Salamakino teigimu, jei etikos sargai Šiauliuose neras biuro požymių, jie nepasitenkins tokiu parlamentaro pasiaiškinimu. „Pasiaiškinsime, ar biuras veikė iki tol, ar buvo priimami žmonės. Tikrai nustatysime teisybę“, - užtikrino pašnekovas.

Mato interesų konflikto požymius

Beje, menamo L.Diniaus biuro patalpose šeimininkauja su parlamentaru susijusios bendrovės, kurių akcijos bent jau neseniai priklausė pačiam politikui ar jo artimiesiems. Tai, A.Salamakino žodžiais, kvepia viešųjų ir privačių interesų konfliktu. „Jeigu tai susiję su jo, jo artimųjų ar giminaičių turtu, tai būtų interesų konfliktas“, - sakė Etikos ir procedūrų komisijos vadovas.

L.Dinius tikina patalpas biurui naudojęs pagal panaudos sutartį ir už jų nuomą nemokėjęs pinigų. Tai jis turės įrodyti etikos sargams pateikdamas oficialius dokumentus.

Kaip jau skelbėme, L.Diniaus biuro buvimą paneigė Šiaulių kultūros centro direktorius Virginijus Stonkus. Jo vadovaujama įstaiga įsikūrusi tame pačiame pastate, ir V.Stonkus teigė niekuomet neregėjęs nieko, kas bent iš tolo primintų parlamentaro biuro darbą.


Šiame straipsnyje: DiniusParlamentinės išlaidos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių