ES vadovai pagerbė Kosove žuvusį A. Šenavičių

  • Teksto dydis:

Europos Sąjungos (ES) vadovai antradienį Briuselyje pagerbė žuvusiuosius ES civilinėse misijose, tarp jų ir lietuvį muitininką Audrių Šenavičių.

Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Hermanas van Rompuy (Hermanas Van Rompėjus) bei ES vyriausioji įgaliotinė užsienio reikalams ir saugumo politikai Catherine Ashton (Ketrin Ešton) Europos išorės veiksmų tarnybos būstinėje atidengė atminimo lentą su žuvusiųjų pavardėmis.

Joje įrašytos pernai Kosove žuvusių A.Šenavičiaus, ispanės Pilaros Juare (Pilaros Chuarė) ir danės Mette Nielsen (Metės Nilsen) pavardės. 

„Šiandien asmeniškai ir Europos Sąjungos vardu noriu pagerbti jų darbą ir išreikšti gilią užuojautą trims šeimoms, draugams ir kolegoms: niekas negali pakeisti artimųjų, kurių netenkame“, – sakė H. van Rompuy.

Anot jo, žuvusiųjų garbei pastatyta atminimo lenta primins, kad Europos idealų gynimas gali pareikalauti ir didžiausių įmanomų aukų.

„Visi trys pareigūnai tarnavo sudėtingomis ir pavojingomis sąlygomis, kaip ir daugelis kitų – humanitariniai darbuotojai, diplomatai, pagalbą teikiantys ir taikos palaikymo darbuotojai. Jie paskyrė visą savo energiją ir pasišventė prasmingai bei kilniai misijai. Jų darbas bus tęsiamas. Mes jų nenuvilsime“, – teigė H. von Rumpuy.

2013 metų rugsėjo 19 dieną šiauriniame Kosovo pasienyje su Serbija, netoli Zvečano miesto, tarnybos metu buvo užpulti ES teisės viršenybės misijos Kosove (EULEX) pareigūnai. Du iš jų buvo sužeisti, vienas, EULEX deleguotas Lietuvos muitinės pareigūnas, 35-erių A.Šenavičius, per susišaudymą žuvo.

A.Šenavičius tarnybą Lietuvos muitinėje pradėjo 2000-aisiais, ES teisės viršenybės misijoje Kosove tarnavo nuo 2012 metų rugpjūčio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių