Vokietija ir Prancūzija Vilniaus susitikime ragina tartis dėl atsako į galimą JAV šnipinėjimą

  • Teksto dydis:

Vokietija ir Prancūzija Vilniuje vyksiančiame Europos Sąjungos (ES) teisingumo ministrų susitikime ragina tartis dėl priemonių, kaip užtikrinti duomenų apsaugą reaguojant į pranešimus apie galimą amerikiečių plataus masto šnipinėjimą Europoje.

Dviejų ministrų pasirašytame dokumente pabrėžiama, kad žmonėms turi būti užtikrinta teisė žinoti, kokius asmens duomenis renka telekomunikacijų kompanijos, kokiu mastu ir kokiais tikslais šie duomenys perduodami užsieniui.

"Esame labai susirūpinę dėl pastarųjų pranešimų apie JAV sekimo programą PRISM, kuri jau sukėlė daug reakcijų tarp Europos piliečių, valstybių narių ir Europos institucijų", - rašoma pasiūlymu pavadintame dokumente, kurio kopiją gavo BNS.

"Dabartinės derybos dėl ES duomenų apsaugos reglamento yra tiesiogiai susijusios su šiais klausimais. Atsižvelgdami į svarbą ir mūsų gyventojų lūkesčius, siekiame užtikrinti adekvačius saugiklius, susijusius su atitinkamais pranešimais, ir greitai priimti šias taisykles", - rašo Vokietijos ministrė Sabine Leutheusser-Schnarrenberger (Sabinė Loithoiser-Šnarenberg) ir Prancūzijos ministrė Christiane Taubira (Kristian Tobira).

Duomenų apsaugos klausimai jau anksčiau buvo įtraukti į teisingumo ministrų susitikimo Vilniuje darbotvarkę, bet ES Tarybai pirmininkaujančios Lietuvos atstovai neketino kelti klausimo dėl galimo JAV šnipinėjimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių