EP frakcijų vadovai patvirtino A.Šemetos kandidatūrą

Europos Parlamento (EP) frakcijų vadovai patvirtino visus anksčiau išklausytus kandidatus į eurokomisarus, tarp jų ir Lietuvos kandidatą - Algirdą Šemetą.

Galutinis balsavimas dėl visos Europos Komisijos numatytas vasario 9 dieną, kai bus išklausyta nauja Bulgarijos kandidatė. Ankstesnioji atsistatydino po kaltinimų nekompetentingumu ir finansiniais nusižengimais.

Ankstesnioji Bulgarijos siūlyta eurokomisarė kartu su Algirdu Šemeta bei Didžiosios Britanijos kandidate sulaukė ne tik Europos parlamentarų, bet ir finansų dienraščio „Financial times“ kritikos.

Dienraštis buvusį Lietuvos finansų ministrą A. Šemetą įvertino dviem balais iš penkių. Anot „Financial times“, europarlamentarus nuvylė Lietuvos kandidato nenoras diskutuoti kai kuriais jų iškeltais klausimais. Taip pat esą A. Šemetai nepavyko daugelio parlamento narių įtikinti savo kompetencija deleguojamoms pareigoms. Lietuvai Komisijoje numatytas mokesčių ir audito eurokomisaro postas.

Tačiau šiandien politinių frakcijų vadovai, įskaitant anksčiau kritikos Šemetai pažėrusius socialistus, pritarė parlamento komitetų pateiktoms išvadoms, kuriose visi jau prisistatę eurokomisarai vertinami teigiamai. Dėl jų vasario pradžioje dar balsuos Europos parlamentas. Tačiau parlamentarai gali blokuoti visą komisiją, o ne atskirus kandidatus.


Šiame straipsnyje: ŠemetaEP frakcijos

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių