Energetikos ministras neapsisprendžia, ką daryti su A. Zaremba

Energetikos ministras vis neapsisprendžia, ką daryti su viceministru Algimantu Zaremba. Vyriausioji tarnybinės etikos komisija  dar sausį nustatė, kad jis negalėjo būti paskirtas į energetikos viceministrus, ir pasiūlė ministrui jį atleisti.

„Vilkinimas man atrodo labai keistai. Tai, kad žmogus supainiojęs viešus ir privačius interesus gali dirbti energetikos ministerijoje  viceministru yra nenormalus dalykas. Tokioje pozicijoje reikalingas tiktai nešališkas visuomenės interesų atstovavimas“, – teigia opozicijoje esanti Seimo narė konservatorė Agnė Bilotaitė, einanti ir parlamentinės grupės „Už Lietuvą be korupcijos“ pirmininkės pareigas.

Kaip praneša LRT televizijos naujienų tarnyba, energetikos ministras Jaroslavas Neverovičius nelinkęs aiškinti, kodėl delsia atleisti viceministrą.

„Sprendimui turime 20 dienų, kitą savaitę bus galutinis sprendimas“, – teigia ministras J. Neverovičius.

Algimantą Zarembą delegavusi Darbo partija taip pat neskuba ieškoti kito kandidato. Partijos vadovas Viktoras Uspaskichas yra sakęs, kad tai geras specialistas.

„Tai politinis klausimas. Jis bus svarstomas politiniame lygmenyje ir iki šiol tokio pasitarimo nebuvo“, – sako Darbo partijos vicepirmininkas Vytautas Gapšys.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija teigia iš energetikos ministro jokios reakcijos dėl A. Zarembos nėra sulaukusi. Kitą antradienį posėdyje gali būti nuspręsta, ar komisija kreipsis į teismą, jei ministras jo  neatleis. .



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių