Emigruojama gausiausiai nuo Nepriklausomybės atgavimo

Iš Lietuvos šiemet emigruoja daugiau žmonių nei bet kuriais ankstesniais metais nuo Nepriklausomybės atgavimo, rodo oficiali statistika.

Statistikos departamento duomenimis, sausio - spalio mėnesiais iš Lietuvos savo išvykimą deklaravo 18 255 žmonės - tai daugiau nei pernai per visus metus, kada savo išvykimą deklaravo 17 tūkstančių Lietuvos gyventojų, ir daugiau nei bet kuriais ankstesniais metais po Nepriklausomybės atgavimo per tą patį laikotarpį.

Statistikos departamento direktoriaus pavaduotoja Dalia Ambrozaitienė BNS sakė, kad galima prognozuoti, jog šiemet deklaruota emigracija bus didžiausia nuo 1990 metų.

"Prognozuojame, kad deklaruota emigracija - didžiausia", - BNS sakė D.Ambrozaitienė.

Iš viso 2008 metais, įskaitant ir nedeklaruotą emigraciją, išvyko 23,7 tūkst. Lietuvos gyventojų, nurodo Statistikos departamentas.

Pernai daugiausiai lietuvių emigravo į Airiją, taip pat kėlėsi į Jungtinę Karalystę, Ispaniją, JAV.

Imigrantų skaičius 2009 metais sumažėjo: sausio - spalio mėnesiais į Lietuvą atvyko 5764 asmenys - tai 2167 mažiau nei pernai tuo pačiu laikotarpiu.

Oficialiais duomenimis, nuo Nepriklausomybės atgavimo iki šiol iš Lietuvos jau emigravo daugiau nei pusė milijono gyventojų.


Šiame straipsnyje: emigracijaemigracijos banga

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių