E.Masiulis: sprendimus turi priimti A.Kubilius ir R.Palaitis

Valdančiojo Liberalų sąjūdžio pirmininkas susisiekimo ministras Eligijus Masiulis mano, kad galutinius sprendimus įtemptoje politinėje situacijoje turi priimti premjeras Andrius Kubilius ir vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis.

„Manau, kad šioje situacijoje galutinius sprendimus turi priimti pats premjeras ir vidaus reikalų ministras. Ir jei atsitiktų taip, kad premjeras pareikštų nepasitikėjimą R.Palaičiu, tai prezidentės vaidmuo turėtų būti tik simbolinis, nes Vyriausybė kolegialus organas“, - BNS penktadienį sakė E.Masiulis.

Paklaustas, ar įsivaizduoja galimą tolesnį vidaus reikalų ministro R.Palaičio darbą susidariusiomis politinėmis aplinkybėmis, E.Masiulis atsakė: „Šiuo atveju, manau, kad tai yra sudėtinga. Bet vis tiek priklausys ir nuo premjero pozicijos, jei premjeras nereikalaus ministro atsistatydinimo, tikrai yra galimybė darbą užbaigti“.

E.Masiulis teigė dar nesąs išsamiai susipažinęs su penktadienį paskelbtomis Seimo Antikorupcijos komisijos išvadomis, tačiau pažymėjo, jog pati komisija peržengė savo kompetencijos ribas svarstydama ir vertindama galimus Konstitucijos pažeidimus.

"Nemanau, kad Antikorupcijos komisijos galiose yra konstatuoti galimus Konstitucijos pažeidimus. Manau, kad pati komisija šiuo atveju viršijo savo įgaliojimus ir peržengė kompetencijos ribas, - sakė E.Masiulis.
E.Masiulis sakė dar kartą raginantis nedelsiant sušaukti valdančiosios koalicijos tarybos posėdį, kuriame koalicijos partneriai turėtų išsiaiškinti susidariusią padėtį ir bendrai ieškoti išeities.

„Manau, kad koalicijos taryba turi nedelsiant susirinkt, keista, kad iki šiol taip delsiama ją sušaukti, ir rasti išmintingus sprendimus, kurių pagrindas būtų tolimesnis koalicijos darbas ir pagrindinių darbų tąsa. Manau, kad ir po šios komisijos išvadų koalicijos partneriai turi rasti sveiko proto ir, įvertinę tariamas ar tikrąsias klaidas -sėkmingai pabaigti šią kadenciją“, - kalbėjo E.Masiulis.

Anot E.Masiulio, pats blogiausias įmanomas scenarijus - jei Seimo pavasario sesija prasidėtų interpeliacijos ministrui procedūromis ir juo labiau, jei tai darytų koalicijos partneriai.

Seimo Antikorupcijos komisija siūlo į darbą grąžinti atleistus Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) direktorių Vitalijų Gailių ir jo pavaduotoją Vytautą Giržadą, reiškia nepasitikėjimą liberalcentristų deleguotu vidaus reikalų ministru Raimundu Palaičiu ir ragina iš tarnybos atleisti generalinio prokuroro pavaduotoją Darių Raulušaitį.

Prezidentei Daliai Grybauskaitei priekaištaujama, kad ji ir jos atstovai duoda konkrečius nurodymus jai tiesiogiai nepavaldžioms institucijoms. Prezidentei komisija nusprendė dar pateikti papildomų klausimų, tačiau išvadose jie nekonkretizuojami.


Šiame straipsnyje: FNTTEligijus Masiulis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių