Elektros dar neturi 5,6 tūkst. vartotojų

  • Teksto dydis:

Dėl praėjusių penktadienį Lietuvoje siautusio škvalo, pirmadienį 12 val. be elektros dar buvo likę apie 5,6 tūkst. vartotojų, skelbia dujų ir elektros skirstymo bendrovė „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO).

Kauno regione elektros tiekimas buvo sutrikdytas 2,9 tūkst., Alytaus regione – 1,8 tūkst., Vilniaus regione – 500 klientų. Kituose regionuose likę pavieniai gedimų atvejai.

Įmonė teigia tęsianti penktadienio vakarą ir naktį siautusio škvalo padarinių likvidavimą. ESO per šeštadienį pašalino didžiąją dalį elektros tiekimo sutrikimų, kai dėl gamtos stichijos be elektros buvo likę apie 60 tūkst. bendrovės klientų.

Penktadienio vakarą gamtos stichija daugiausia žalos padarė Alytaus, Kauno, Vilniaus, Panevėžio ir Utenos regionams. Vėliau - naktį iš penktadienio į šeštadienį - gamtos stichija smogė Klaipėdos ir Šiaulių regionams.

Bendrovės teigimu, škvalo padarinių likvidavimą apsunkina sudėtingi gedimai: išversti medžiai nutraukė elektros linijas, be to, dalyje linijų fiksuojama po kelis gedimus. Taip pat buvo atvejų, kai teko keisti gūsingo vėjo nulaužtas atramas. Gedimų šalinimo laikui turi įtakos ir tai, jog kai kuriais atvejais operatyvinės komandos važiuodamos šalinti gedimų susiduria su ant kelio nuverstais medžiais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

AE

AE portretas
O kam lietuviams elektra, referendume pasakė, kad nereikia.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių