Elektroniniai prašymai darbo ginčų komisijai pagreitins ginčų sprendimą

  • Teksto dydis:

Elektroniniu parašu ateityje bus galima pasirašyti prašymus darbo ginčų komisijai. Teigiama, kad tai paspartins skundų dėl darbo ginčų nagrinėjimą.

Seimo Socialinių reikalų ir darbo komitetas sutiko su Seimo teisininkų pasiūlymu numatyti tokią galimybę.

„Tai modernu“, - šią savaitę komitete svarstant parlamento Teisės departamento pastabas dėl naujojo Darbo kodekso, sakė socialdemokratas Algirdas Sysas.

Komiteto vadovė Kristina Miškinienė įsitikinusi, kad toks būdas pagreitins darbo ginčų sprendimą.

„Viskas priklausys, kiek šalys naudosis tuo, bet mes suteikiame tokia galimybę. Gal tai būtų greičiau (svarstomi darbo ginčai - BNS)... Dabar viešajame sektoriuje plačiai siūloma naudoti elektroninį parašą,“ - BNS teigė K.Miškinienė.

Valstybinė darbo inspekcijos Asmenų aptarnavimo ir teisės taikymo skyriaus vedėjas Jonas Gricius BNS teigė, kad kol kas darbo ginčų komisijos nėra gavusios skundų, pasirašytų elektroniniu parašu.

Inspekcijos pareigūnas taip pat pritarė, kad leidžiant teikti elektroniniu parašu pasirašytus prašymus, jų nagrinėjimas pagreitėtų.

„Iš esmės palengvins tam žmogui, kuris turi tokį parašą - elektroninėmis priemonėmis dokumentai pateikiami greičiau, kartais per paštą užtrunka. Tai leis sutrumpinti skundo išsprendimo laiką - greičiau gausime, greičiau tyrimas bus atliekamas“, - teigė jis.

Pasak J.Griciaus, darbo ginčų komisijos ir dabar nagrinėja dalį elektroniniu paštu atsiųstų, bet elektroniniais parašais nepasirašytų skundų, pavyzdžiui, dėl nelegalaus darbo, įstatymų pažeidimų: „Jeigu tai viešasis interesas, skunde nurodytos aplinkybės reikšmingos, visada nagrinėjame, bet su teisinės apyvartos dokumentais, kai ginamos žmogaus darbo teisės, negalime kitaip - jie turi būti tinkamai pasirašyti“.

Darbo ginčų komisijos skundus turi išnagrinėti per 26 dienas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nereikia

nereikia portretas
juokint su tom darbo inspekcijom ir ginčų komisijomis.Jos dirba tik darbdaviui

Javol

Javol portretas
"raudonskuris kipsas",greituoju budu,velka Lietuva i "pragara" ...

Zosė-uoli valdžiagyvė

Zosė-uoli valdžiagyvė portretas
Pritariu-būtinai reikia įvesti viską elektroniniais.Galima bus nepatogius ir valdantiesiems netinkamus skundus momentaliai prapuldyti, o nagrinėti tik tuos, kurie patiks.Jau yra tokia praktika beveik visose ministerijose ar savivaldybių politikų atsakinėjime rinkėjams.O iš popierinio skundo nieko "neišgrauši":registruotu l.išsiūstas-įteiktas-vienas egzempliorius kaip kopija paliktas...Ne ne, reikia tik elektroninių skundų
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių