E.Kusaitė vėl nuteista dėl prokuroro įžeidimo

Vilniaus miesto 2-asis apylinkės teismas antradienį klaipėdietę Eglę Kusaitę pripažino kalta dėl valstybės tarnautojo - Generalinės prokuratūros prokuroro Justo Lauciaus - įžeidimo ir skyrė 1300 litų baudą.

Teismas įvertino įrodymus ir nusprendė, kad merginos prokurorui skirti žodžiai buvo užgaulūs ir žeminantys, neatitiko tikrovės. Tačiau teismas iš kaltinimo pašalino jos žodžius, kad „čia išvis nesąmonių valstybė (...) ką jie daro su teta“, nes jie nebuvo adresuoti pareigūnui ir nėra užgaulūs.

Šis nuosprendis per 20 dienų gali būti apskųstas Vilniaus apygardos teismui. E.Kusaitė žurnalistams sakė, kad nuosprendį skųs.

Anot merginos, jai skirta bauda yra dideli pinigai, nes ji bedarbė. Be to, tai jau antras nuosprendis dėl prokurorų įžeidimo.

Kitoje byloje Vilniaus miesto 1-asis apylinkės teismas E.Kusaitei yra paskelbęs apkaltinamąjį nuosprendį ir pripažinęs ją kalta dėl J.Lauciaus įžeidimo ir grasinimo. Merginai skirta 7 tūkst. 800 litų bauda. Šis nuosprendis dar nėra įsiteisėjęs.

Vilniaus miesto 2-ojo apylinkės teismas nagrinėjo E.Kusaitės žodžius po pernai kovo 24-ąją Vilniaus apygardos teisme vykusio posėdžio, per kurį prokuroras Mindaugas Dūda paprašė E.Kusaitei skirti suėmimą.

„Aš nenoriu nieko komentuoti, čia nesąmonių valstybė, ir prokuroras, mano manymu, vykdo nusikaltimus. Kaip jie gali žudyti žmones, tegul pasižiūri, ką daro su mano teta, mano artimaisiais. J.Laucius ir M.Dūda yra nusikaltėliai“, – tada prieš televizijos kameras sakė E.Kusaitė.

Byloje nukentėjusiuoju pripažintas tik J.Laucius, M.Dūda tokio statuso nereikalavo, todėl buvo tik liudytojas.

Vilniaus miesto 2-ajame apylinkės teismo posėdyje E.Kusaitė kalta neprisipažino.
Byla dėl E.Kusaitės grasinimo įvykdyti teroro aktą Rusijoje dar nagrinėjama Vilniaus apygardos teisme. Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko prokuroras J.Laucius. Vėliau ją perėmė M.Dūda.


Šiame straipsnyje: Eglė Kusaitė

NAUJAUSI KOMENTARAI

jomajo

jomajo portretas
jei čia jau būtų juodasis jumoras ar VSD ir prokuratūros darbo parodija, tai gal ir būtų juokinga, tačiau dabar - klaiku. Mokesčių mokėtojų pinigai švaistimi stankūnaitės balinimui bei saugojimui ir kusaitės medžioklei. Menkystos.

psichas

psichas portretas
Kusaite ir tau negėda? Žmonės dėl tavęs vargsta tiek laiko,o tu juos įžeidinėji. Atrodytų lyg būtum prokurorė ir dar ,,konstitucijų ,,prisiskaičius... Gėdos turėtum ,ginasi matai kaip gali ... Čia yra demokratinė valstybė, todėl jeigu tau atrodo,kad iš tavęs tyčiojasi ,turi teisę tylėti ...

Neliečiamybė

Neliečiamybė portretas
Eglė Kusaitė turėtų dirbti su savo mama. Prokuratūra neturėtų liesti nekaltos mergaitės, kuri faktiškai nėra niekam blogo padariusi. Prokuratūra galėtų rūpintis prevenciniu darbu, apsaugant jaunimą nuo žalingų faktorių.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių