Ekstremali padėtis dėl gaisro gamykloje paskelbta ir Alytaus rajone

Ekstremali padėtis dėl gaisro padangų perdirbimo gamykloje penktadienį paskelbta ir Alytaus rajone.

Kaip skelbiama savivaldybės pranešime, šiuo metu pakilęs smogas virš Miklusėnų ir Užubalių gyvenviečių.

„Kartu su Ekstremalių situacijų komisija lankiausi smogo paveiktose teritorijose. Gyventojams sudarome galimybę išvykti, bet per jėgą jų nepriversime palikti namų. Nuo durų prie durų vaikšto bendruomenių pirmininkai, seniūnaičiai, važinėja policijos pareigūnai instruktuoja gyventojus“ – pranešime cituojamas rajono meras Algirdas Vrubliauskas.

Miklusėnuose ir Užubaliuose šiuo metu dalijami respiratoriai, pirmenybė teikiama vienišiems senoliams, kurie negali pasirūpinti šia priemone dėl amžiaus ar lėšų stygiaus.

Rajono savivaldybė taip pat penktadienį paskelbė sudarysianti sąlygas žmonėms laikinai apsigyventi Daugų palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninėje.

Ekstremalią padėtį dėl gaisro trečiadienį paskelbė ir Alytaus miesto savivaldybė.

Penktadienį gaisras padangų perdirbimo gamykloje buvo lokalizuotas – ugnis suvaldyta ir nebeplinta, tačiau įvykio vietoje dar dirba kelios dešimtys ugniagesių.

Gaisras 2 tūkst. kvadratinių metrų pastate Pramonės gatvėje, Alytuje, kilo trečiadienio naktį.

Alytaus miesto savivaldybėje trečiadienį paskelbta ekstremali padėtis, evakuotas šalia esantis Medicininės reabilitacijos ir sporto centras.

Aplinkos ministras Kęstutis Mažeika tai pavadino viena didžiausių pastarojo meto ekologinių nelaimių Lietuvoje, o žala gamtai, pasak jo, gali siekti 5 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių