Ekspremjeras G.Kirkilas: jokio kalėjimo ten nebuvo

Buvęs krašto apsaugos ministras, ekspremjeras Gediminas Kirkilas neigia žiniasklaidos pranešimus apie šalia Vilniaus galimai veikusį slaptą CŽV kalėjimą. Ar VSD dabar priklausančiame pastatų komplekse anksčiau dirbo amerikiečiai, buvęs Vyriausybės vadovas nepanoro atskleisti.

Kaip portalas jau skelbė, miškingoje vietovėje tarp Vilniaus ir Nemenčinės pastatytas pastatų kompleksas dabar priklauso VSD, tačiau kelerius metus iki 2006-ųjų, LNK šaltinių teigimu, čia šeimininkavo vien amerikiečiai, kurie šiame pastatų komplekse galėjo kalinti ir įtariamus teroristus.

LNK televizijos kalbintas vyras prisiminė, kad per neva vykusį šių pastatų komplekso atidarymą buvo atvažiavęs ir tuometinis premjeras Gediminas Kirkilas.

Televizijos vakar parodytame reportaže daroma prielaida, kad anksčiau neva amerikiečiams priklausiusiame pastatų komplekse tarp Vilniaus ir Nemenčinės galėjo veikti slaptas CŽV kalėjimas. Vėliau šis pastatų kompleksas esą buvo perduotas Lietuvai. Tuo metu Jūs jau buvote premjeras. Jūsų žinomis, ar minimame pastatų komplekse, kuris dabar priklauso VSD, galėjo veikti CŽV kalėjimas?

Jokio kalėjimo ten nebuvo.

Vakarykščiame LNK reportaže kalbintas vietinis gyventojas tvirtino neva matęs jus atvažiuojant į esą vykusį šio pastatų komplekso atidarymą.

Aš tame centre buvau, tačiau jokio atidarymo ten nebuvo.

Kokia proga Jūs šiame pastatų komplekse lankėtės?

Premjeras turi žinoti visus objektus, kurie yra Lietuvoje. Jokios progos nebuvo.

Kokia buvo minėtų pastatų paskirtis?

Paskirtis yra, tačiau aš neturiu teisės apie tai kalbėti. Tačiau aišku, kad tai ne kalėjimas.

Ar tiesa, kad šiame pastatų komplekse anksčiau dirbo amerikiečiai?

Man daug kas žinoma, bet ne viską galiu sakyti. Nesu įpareigotas tokią informaciją atskleisti.


Šiame straipsnyje: CŽV kalėjimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių