Ekspertė: Lietuvoje dabar reikia ypač plėtoti saugumo temą

Saugumas – viena iš pasaulyje labiausiai ginčytinų sąvokų. „Kiekvienas žmogus savaip supranta, kas yra saugumas“, – sako VU TSPMI direktoriaus pavaduotoja dr. Margarita Šešelgytė.

Apie individo saugumą ir platesnę saugumo sąvoką trečiadienį ekspertai renkasi diskutuoti su jaunimo debatų komanda.

Pasak Merilando universiteto mokslininkės Eglės Murauskaitės, dalyvausiančios diskusijoje, Lietuvoje ypatingai svarbu kultivuoti saugumo kultūrą, nes ji šalyje yra jauna.

„Saugumo temomis nėra įprasta turėti ar garsiai ir atvirai reikšti nuomonę. Tradiciškai tai buvo, jei ne tabu, tai bent paslapties šydu apsupta tema. Atrodė, kad [diskutuoti šia tema] yra kaip ir neleistina, gal kažką svarbaus atskleisime priešui, gal ne taip pasirodysime, gal išsiduosime, afišuosime savo trūkumus. O iš tiesų, ypač tokiomis geopolitinėmis sąlygomis, kokiomis gyvename dabar, norėtųsi turėti labai aktyvią savo nuomonę“, – pasakoja E. Murauskaitė.

Plačiau – įraše.


Šiame straipsnyje: gynybasaugumasdiskusijos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
garsiai kalbesi ir reiksi savo nuomone --saugumas suris..arba patrijotai varijotai apkandzios ....Didziausias lietuvos sugumo garantas --yra lanksti politika ,protingi politikai ,o ne nurasyti sarvuociai is vokietijos ,spjaudymas ant visu kaimynu is eiles ,ar aksiniai saukstai is ,,Nota Bene,,,
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių