Eksparlamentarų klubas penkeriems metams nemokamai gaus patalpas šalia Seimo

Buvusių parlamentarų įkurta visuomeninė organizacija galės teisėtai penkerius metus naudotis patalpomis netoli Seimo.

Aplinkos ministerija parengė Vyriausybės nutarimo projektą, kuriuo siūlo Eksparlamentarų klubui pagal panaudos sutartį penkeriams metams perduoti administracines patalpas su bendro naudojimo patalpomis, bendras jų plotas – 41,82 kvadratinio metro. Šios patalpos yra Vilniuje, Gynėjų gatvėje, jas patikėjimo teise valdo Seimo leidykla "Valstybės žinios".

Eksparlamentarų klubas ir šiuo metu įsikūręs tose patalpose, bet, kaip paaiškėjo gegužę, - be teisinio pagrindo.

Pavasarį Seimo valdyba svarstė Eksparlamentarų klubo prašymą dėl patalpų skyrimo. Tuomet paaiškėjo, kad klubas ne tik registruotas minėtame pastate Gynėjų gatvėje, bet ir faktiškai naudojasi valdiškomis patalpomis.

Seimo valdyba neprieštaravo, kad klubas ir toliau galėtų naudotis šiomis patalpomis, ir pavedė kanceliarijai padėti klubui parengti dokumentus, kuriuos būtina pateikti Vyriausybei dėl šių patalpų perdavimo klubui panaudos pagrindais. Seimo valdyba taip pat pritarė, kad klubui panaudos pagrindais būtų perduoti Seimo kanceliarijai priklausantys nenaudojami biuro baldai, kompiuterinė bei ryšio įranga.

Galutinį sprendimą dėl patalpų skyrimo turi priimti Vyriausybė.

Buvusius Seimo narius vienijanti organizacija įsteigta 2012 metų pavasarį. Klubas įkurtas siekiant sudaryti galimybę jo nariams savo kompetencija bei patirtimi prisidėti prie parlamentinės demokratijos stiprinimo, puoselėti demokratiškumo, tautiškumo, patriotizmo ir valstybingumo tradicijas, plėtoti ir stiprinti tarpusavio ryšius, informuoti visuomenę apie teisėkūrą ir parlamentinę veiklą.

Lietuvoje dar veikia Signatarų klubas, kuriam priklauso visi Kovo 11-osios Aktą pasirašę buvę Aukščiosios Tarybos deputatai. Šis klubas turi patalpas Seimo rūmuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Auslenderis

Auslenderis portretas
Geriau skirkit patalpas tiems,kurie visa gyvenima saziningai dirbo ir dirba,o like yra be pastoges(pvz.moteris su mazu vaikeliu),mergina,besislapstanti nuo ....,naslaiteliai ir pns.Bet ne,ponai tik sau ir sau!

jo

jo portretas
vagiu klubui duokit vieta salia izdo...

ES ar ESS?

ES ar ESS? portretas
Anglijoje neapmokestinamasis pajamų dydis (NPD) yra apie 3100 litų per mėnesį. Nuo šios sumos nėra atskaičiuojamas joks mokestis: -nei valstybinei mokesčių tarnybai; -nei socialiniam draudimui. NPD Anglijoje didinamas kasmet nuvertėjant pinigams, brangstant prekėms. Maisto ir daiktų kainos apytiksliai sutampa su lietuviškomis. LIETUVOJE 2009 metais partinės gaujos sukčiai įvedė NPD skaičiuoklę ir dabar kai pajamos yra 3150 litų ir daugiau, tai NPD = 0!!! Klausimas. Kur yra LIETUVA? Europos sąjungos (ES) bendrijoje, ar Europos sukčių sueigoje (ESS)?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių