E. Pašilis: G. Danėliaus kandidatūrą į pavaduotojus derėjo vertinti atsargiau

  • Teksto dydis:

Generalinis prokuroras Evaldas Pašilis sutinka, kad šalies vadovės Dalios Grybauskaitės patarėją Daivą Ulbinaitę teisme gynusio advokato Giedriaus Danėliaus kandidatūrą į pavaduotojus derėjo įvertinti dėmesingiau.

Antradienį Seime atsakydamas į socialdemokratų klausimą, ar teikdamas šią kandidatūrą atsižvelgė tik į kompetenciją, ar lėmė ir sėkmingas jo atstovavimas prezidentės atstovei, E.Pašilis atsakė, kad jo siekis yra suburti profesionalią komandą, todėl G.Danėliaus kandidatūra ir buvo įvardinta.

„Manau, niekam nekelia abejonių jo profesinės kompetencijos. Tačiau tikrai sutinku, kad derėjo dėmesingiau įvertinti visas aplinkybes, tikiuosi, kada nors mano pasiūlytas kitas pretendentas niekam nesukels jokių abejonių, ir iškart noriu pasakyti, kad kol kas tokio kandidato neturiu“, – sakė E.Pašilis.

Vėliau atsakydamas į žurnalistų klausimus Seime generalinis prokuroras tvirtino, kad G.Danėliaus kandidatūros su Prezidentūra iš anksto nederino.

„Tai buvo savarankiškai mano priimtas sprendimas teikti šį asmenį. Tikrai ne (nederino su Prezidentūra – BNS). Mes net neįsitikinome, koks būtų prezidentės sprendimas“, – teigė E.Pašilis.

Socialdemokratai antradienį pakvietė E.Pašilį atsakyti į klausimus dėl viešųjų kariuomenės pirkimų tyrimų, pavaduotojo parinkimo, kitų klausimų.

Generalinis prokuroras socialdemokratams užkliuvo, kai į savo pavaduotojus pasiūlė advokato G.Danėliaus kandidatūrą. Šis advokatas gynė prezidentės patarėją Daivą Ulbinaitę byloje dėl valstybės paslapties atskleidimo. Patarėja buvo išteisinta.

Socialdemokratai, reaguodami į tokį teikimą, buvo išplatinę pareiškimą, kad šalies vadovė, kitus kaltindama protekcijomis ar korupcija, nesivadovauja teisiniais argumentais, o „vakarietiški standartai, apie kuriuos kalbama, neatsispindi pačios D.Grybauskaitės kuruojamose srityse“. G.Danėlius kandidatūrą atsiėmė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių