E. Mildažytės idėjos: šeimas reikia skatinti susilaukti daugiau vaikų

Lieka mažiau nei savaitė teikti savo pasiūlymus iniciatyvai „Idėja Lietuvai“. Šį kartą LRT TELEVIZIJOS laidoje „Labas rytas, Lietuva“ apžvelgiamos idėjos, skirtos socialinei apsaugai.

Pasak žurnalisto Martyno Žilionio, šiuo metu projektui pateikta per 800 idėjų, iš jų apie 60 yra susijusios su socialine apsauga. Populiariausia idėja – visiems kaliniams leisti patiems užsiauginti maisto, kad įkalinimo įstaigoje jie galėtų patys save išlaikyti.  Pasak žurnalisto, taip pat yra nemažai idėjų, susijusių su vyresnių žmonių ir vaikų integravimu, parama jaunoms šeimoms (lengvatinės paskolos ar net galimybė būstą suteikti nemokamai ir pan.).

Būtent siūlymui remti jaunas šeimas prioritetą teiktų LRT laidų vedėja Edita Mildažytė.

„Mums reikia žmonių, mums reikia vaikų ir mes turime tai sau pasakyti. Nes jei dabar nepasakysime, tai paskui nebus kam pasakyti. Tai tikrai prioritetas. Jei šeima turi du vaikelius, tai turėtų būti toks skatinimo paketas susilaukti trečio, kad jo nesusilaukti atrodytų tiesiog neprotinga“, – sako E. Mildažytė.

Kitas aktualus siūlymas – bendrystę skatinanti idėja, kurią įgyvendinus kaimynai taptų savotiškais socialiniais darbuotojais ir padėtų rūpintis savo bendruomenės nariais. Tokiu būdu nereikėtų žmonių iš šalies.

Daugiau apie tai – įraše.



NAUJAUSI KOMENTARAI

AS

AS portretas
Kas liecia del vaiku klaustukas.Juk dabar daugelis pagyvena keleta metu ir skiriasi,o vaikais tevai ar mamos nesirupina.Manau pirmiau reikia griezto iststymo,kad turi vaika su viena ar kita moterim ji islaikai.O ne vaikus turi islaikyti visuomene.

AS

AS portretas
Ideja ,kad kaliniai uzsidirbtu duona sau ir savo seimai yra mano.Ne syki rasiau ,kad kalejimas ne poilsio stovykla.Turi sunkiai dirbti.Darbas zmogu ugdo.

Tutad

Tutad portretas
Tai kvepe priekabiavimu
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių