Dviračių sezonas atidarytas: ar nieko nepamiršote?

Buvęs profesionalus dviratininkas, dabar – „Dviračių akademijos“ vadovas ir treneris Marius Bernatonis pažėrė patarimų aktualia dviračių sezono pradžios tema. Specialistas pataria žmonėms, kurie nėra profesionalūs dviratininkai, po žiemos išsyk pasitikrinti, ar turimas dviratis yra techniškai tvarkingas išvažiuoti į miestą ar plentą.

Kaip vieną svarbiausių dalykų nepatyrusiems dviratininkams M. Bernatonis akcentuoja saugumą, o tai užtikrintų šalmo dėvėjimas. Tiems, kurie susiruošė sėsti ant dviračio pirmą ar antrą kartą šį sezoną, buvęs dviratininkas rekomenduoja nepersitempti ir minti transporto priemonę ne ilgiau kaip valandą, jis taip pat siūlo rinktis nesudėtingą trasą.

„Po žiemos galima patirti įvairaus pobūdžio diskomfortą: netinka sėdynė, vairas per toli ir taip toliau“, – vardijo M. Bernatonis.

Paklaustas, kur geriausia atnaujinti dviračio mynimą, sportininkas siūlo nepamiršti dviračių takų, vilniečiams jis siūlo rinktis Vingio parką, takus šalia Neries.

„Kadangi automobilių srautas yra gana didelis, kelkraščiais važinėti nerekomenduoju“, – patarimus dėstė „Dviračių akademijos“ vadovas.

Daugiau priminimų apie važiavimą dviračiu iš profesionalo lūpų – LRT TELEVIZIJOS laidoje „Labas rytas, Lietuva“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pirmas

pirmas portretas
matomai kazkoks marazmatikas. Dviratininkai matai jo gyvenimo problema. Sesk pats retkarciais uz dviracio vairo - pasikeis poziuris.

Civilinės

Civilinės  portretas
Atsakomybės draudimo. Kiek pėsčiųjų ir automobilių nuo jų kenčia. Ir greičio ribojimo ženklų.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių