Dviem rusiškiems kanalams grasinama griežtesnėmis sankcijomis

Lietuvos radijo ir televizijos komisija (LRTK) pripažino du rusiškus kanalus kursčius karą ir neapykantą, o jos pirmininkas perspėjo, kad šiems kanalams gali būti taikomos griežtesnės sankcijos, nei paprastai taikomas kanalų transliacijos Lietuvoje ribojimas trims mėnesiams.

„Komisija pripažino, kad visi faktai, kurie yra nustatyti, yra teisingi“, – BNS pirmadienį sakė komisijos pirmininkas Edmundas Vaitekūnas.

LRTK nustatė, kad Rusijos parlamentaro Vladimiro Žirinovskio pasisakymai kurstė neapykantą „RTR Planeta“ laidoje „Vakaras su Vladimiru Solovjovu“ ir „TVCI“ laidoje „Teisė žinoti“.

Komisija dėl pažeidimų kanale „RTR Planeta“ dukart buvo sustabdžiusi šio kanalo transliacijas Lietuvoje trims mėnesiams ir kartą buvo įpareigojusi perkelti jį į mokamų programų paketą. Kanalo „TVCI“ transliacijos Lietuvoje stabdytos vieną kartą.

E.Vaitekūnas perspėjo, jog šįkart kanalai gali sulaukti griežtesnių sankcijų.

„Viskam yra ribos. Jeigu tie trys mėnesiai jokios įtakos nedaro ir pažeidimai kartojasi, tai, manau, sankcijos turi būti griežtesnės“, – sakė komisijos pirmininkas.

„RTR Planeta“ yra registruotas Švedijoje, todėl procedūra apriboti šio kanalo transliacijas užtruktų ilgiau.

LRTK informuos Europos Komisiją apie nustatytą karo ir neapykantos kurstymą šiame kanale, o tam, kad galėtų taikyti sankcijas, turės užfiksuoti dar vieną pažeidimą.

„Galima sankcija (transliacijų Lietuvoje ribojimas – BNS) jiems būtų nuo metų iki pusantrų“, – teigė E.Vaitekūnas.

„TVCI“ yra registruotas Rusijoje, todėl apie pažeidimą informavusi kanalo vadovus komisija sprendimą dėl sankcijų šiam kanalui galės patvirtinti per kelias savaites.

E.Vaitekūnas kol kas neatskleidė, kokiam laikui galėtų būti ribojamos jo transliacijos.

Komisija teigia, kad per „RTR planeta“ laidą V.Žirinovskis, be kitų dalykų, sakė: „Reikia iškelti ultimatumą Baltijos valstybėms, kad atitrauktų visą NATO kariuomenę 300 kilometrų nuo Rusijos sienų, neatitrauksite – mes imsimės tam tikrų priemonių“.

Laidos vedėjui paklausus, kokių, V.Žirinovskis atsakė: „O jie vėliau pamatys. Ryte, naktį atskris kažkokie lėktuvai.“

Rusijos parlamentaras dalyvavo ir „TVCI“ laidoje „Teisė žinoti“. Ten jis kalbėjo apie Ukrainos, nuo Moldovos atskirtos Padniestrės srities okupaciją.

LRTK sako, kad jos išvadas dėl šiose laidose kurstyto karo ir neapykantos patvirtino ir Lietuvos kariuomenės Strateginės komunikacijos departamentas.

Lietuva pradėjo riboti rusiškų kanalų transliacijas nuo 2014-ųjų, kai Rusija aneksavo Krymą ir pradėjo remti separatistus Rytų Ukrainoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zbygnevas Zbezdzuicka

Zbygnevas Zbezdzuicka portretas
Greiciau latviai uzpuls arba afrikieciai, ....nu arba mes braliukai lenkai

Patriotai paranojikai

Patriotai paranojikai portretas
Ziuriuas ta rusiska tv ir prisiekiu, kad negirdejau jog jie taip musu nekencia ir ruosiasi sunaikinti.Bet kad kaikuriems lietuvaiciams ikale i makaules, kad rusai puls, tai faktas.Tai tegul ginkluojasi tie isterikai ir ruosiasi atakai.Vietoj to , kad kazka gero savo nustekentai tevynei padarytu.Pustagalviams lengviau vadovauti

Ona

Ona portretas
O ką blogo tas Žirinovskis pasakė?Kokią neapykantą jis kursto?Lietuviškose televizijose,melo,karo kurstymo matau ir girdžiu daug daugiau. Kodėl už Žirinovskio mąstymą,VAITIEKŪNO CENZŪRA BAUDŽIA LIETUVOS PILIEČIUS?Gal tegu vaitiekūnas nubaudžia Žirinovskį arba įrodo jam,kad jis neteisus?
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių