Per dvi savaites kiaulių maras diagnozuotas dar 13 šernų

  • Teksto dydis:

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) informuoja, kad per dvi savaites (nuo balandžio 22 d. iki gegužės 5 d.) afrikinio kiaulių maro (AKM) diagnozė patvirtinta 13 šernų (3 sumedžiotiems ir 10 gaišenų).

Po vieną maru užsikrėtusį šerną sumedžiota Ignalinos, Biržų ir Panevėžio rajonų savivaldybių medžioklės plotuose, 2 šernų gaišenos rastos Šalčininkų, 6 –­ Panevėžio, po 1 – Anykščių ir Utenos rajonų savivaldybių teritorijose.

Nuo šių metų pradžios Lietuvoje AKM nustatytas 169 vietose 356 šernams, iš kurių 19 buvo sumedžiota, o 337 rasti nugaišę.

„Atsižvelgiant į nesiliaujančius AKM atvejus laukinėje faunoje, VMVT glaudžiai bendradarbiauja su medžiotojų draugijomis. Praėjusią savaitę buvo organizuotas susitikimas su Panevėžio medžiotojų klubų atstovais, kurio metu apsvarstyta AKM situacija rajone, tolesnio šios ligos plitimo grėsmė. Susitikimo metu mūsų veterinarijos specialistai dar kartą akcentavo biologinio saugumo priemonių įgyvendinimo būtinybę kiaules auginančiuose ūkiuose bei medžioklės aikštelėse, supažindino su VMVT taikomomis AKM stebėsenos, kontrolės ir likvidavimo priemonėmis“, – komentavo VMVT Skubios veiklos skyriaus vedėjas Marius Masiulis.

M. Masiulio teigimu, kaimyninėse šalyse AKM situacija taip pat išlieka sudėtinga. Nuo šių metų pradžios Latvijoje AKM nustatytas 254 vietose 471 šernui, Estijoje – 288 vietose 452 šernams, o Lenkijoje – 118 vietų 162 šernams.


Šiame straipsnyje: afrikinis kiaulių marasšernai

NAUJAUSI KOMENTARAI

AUKSE

AUKSE portretas
CIA DAINAVOS POLIKLINIKOS VADOVAS PAVELAS KIBINSTEINAS

...

... portretas
GAL čia - apie 'šernus' iš Seimo?..
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių