Duomenų apsaugos inspekcija turės naują vadovą

Valstybinės duomenų apsaugos inspekcijos direktoriumi Teisingumo ministerija siūlo skirti Mykolo Romerio universiteto profesorių Darijų Beinoravičių.

Pagal ministerijos parengą Vyriausybės nutarimo projektą jis į pareigas būtų skirtas penkerių metų kadencijai.

42-ejų D.Benoravičius pakeistų pavasarį iš pareigų pasitraukusį ilgametį inspekcijos vadovą Algirdą Kunčiną.

D.Beinoravičius BNS sakė, kad buvusi jo kolegė, dabar teisingumo ministre dirbanti Milda Vainiutė jį tikriausiai pasirinko dėl jo įsigilinimo į asmens duomenų apsaugos sritį ir kitų dalykinių savybių.

„Matyt, dėl bendrų organizacinių savybių, mokslinių ir panašiai. Man gal nekuklu būtų apie tai kalbėti (...). Aš keliems doktorantams vadovauju duomenų apsaugos srityje, esu doktorantūros tarybose buvęs toje kryptyje, žinau šitą sritį“, – teigė D.Beinoravičius.

Šiuo metu D.Beinoravičius yra Viešosios teisės instituto profesorius, anksčiau yra vadovavęs Teisės filosofijos ir istorijos katedrai.

„Aš buvau Teisės filosofijos ir istorijos katedros vedėjas, o M.Vainiutė buvo Konstitucinės teisės katedros vedėja, tai mes buvome kolegos, ji mane pažįsta, žino mano savybes, gebėjimus (...). Yra sunkiau skirti žmogų, kai jo nepažįsti, negali už jį garantuoti, tuo požiūriu turbūt nieko blogo, kad pažįsta“, – svarstė profesorius.

D.Beinoravičius kartu su M.Vainiute yra dirbęs ir dabar jau kadenciją baigusio Valdo Adamkaus patarėjų komandoje.

Kandidatas į inspekcijos vadovus sakė, kad paskirtas į naujas pareigas norėtų tęsti ir mokslinę veiklą.

Valstybinės duomenų apsaugos inspekcijos vadovas yra atskaitingas Vyriausybei ir teisingumo ministrui. Šį valstybės pareigūną į pareigas priima ir atleidžia Vyriausybė.

Valstybinė duomenų apsaugos inspekcija užtikrina asmenų teisę į privatumą tvarkant asmens duomenis, organizuoja duomenų valdytojų priežiūrą, rengia ir derina teisės aktus bei rūpinasi tarptautinių įsipareigojimų, susijusių su asmens duomenų apsauga, vykdymu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tiesiog LR pilietis

Tiesiog LR pilietis portretas
Konstituciją ir teisės normas į šalį - prasideda atviro voliuntarizmo era.

Kur teisybe?

Kur teisybe? portretas
Ir vel i valdzios auksciausius posta skiriamas valdziai lojalus asmuo, o ne tas asmuo, kuris oficialiai laimi skelbta konkursa. Kada Lietuvoje bus teisybe? Del tokiu veiksmu tegul valdzia nebeiesko kvailu atsakymu, kodel Lietuva palieka tiek daug zmoniu.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių