Druskininkuose atidarytas didžiausias Lietuvoje sporto ir reablitacijos centras

  • Teksto dydis:

Šiandien atidarytas Sportininkų rengimo centras Druskininkuose, kuris, baigus antrojo statybų etapo darbus, bus didžiausias Lietuvoje sporto objektas. Sportininkų rengimo centras Druskininkuose, populiariai dar vadinamas olimpiečių centru, bus naudingas šalies ir tarptautinei sportininkų bendruomenei. 

Centras yra vienoje gražiausių Druskininkų vietų, šalia Ratnyčėlės upės, pušų apsuptyje. Druskininkų savivaldybės taryba, įvertinusi Sportininkų rengimo centro svarbą Lietuvai, 2006-aisiais centro statyboms pritarė ir skyrė 9,9 hektaro žemės sklypą. Kaip teigė Druskininkų savivaldybės meras Ričardas Malinauskas, prieš daugiau kaip dešimtmetį Druskininkų savivaldybė priėmė sprendimą plėtoti Druskininkų kurortą naujomis strateginėmis kryptimis, apsipręsta, kad viena iš jų  –  profesionalaus komercinio sporto kryptis.

„Džiaugiuosi, kad tokio mūsų sprendimo sėkme patikėjo Vyriausybė, Kūno kultūros ir sporto departamentas, Lietuvos tautinis olimpinis komitetas. Žemės sklypas, kurį Druskininkų savivaldybė apsisprendė skirti šio centro statybai ir kurio vertė buvo ne viena dešimtis milijonų litų, būtų buvęs svarbus kurortui, tačiau, įvertinę objekto svarbą Lietuvai, neabejojome, kad jis turės kur didesnę reikšmę nei pinigai. Ačiū visiems, prisidėjusiems, kad toks objektas būtų pastatytas Druskininkuose. Druskininkuose sportinis pasiruošimas gali būti sėkmingai derinamas su sveikatinimo ir reabilitacijos, diagnostikos, traumų gydymo paslaugomis. Neabejoju, kad Sportininkų rengimo centras Druskininkuose bus naudingas ir šalies, ir tarptautinei sportininkų bendruomenei“, – sakė meras R. Malinauskas.

Sportininkų rengimo centro Druskininkuose statyba suskirstyta į du etapus. Pagal Sportininkų rengimo centro Druskininkuose techninį projektą, galima statyti atskiras komplekso dalis, kad jos funkcionuotų ir nebaigus viso objekto statybos. Sportininkų rengimo centro Druskininkuose direktorius Julius Matulevičius įsitikinęs, kad, nors objektas bus toliau įrenginėjamas, su pirmaisiais atliktais darbais susijusi atidarymo šventė yra geras startas.

„Jis parodo, kaip ir ko galima tikėtis iš Sportininkų rengimo centro Druskininkuose. Jaučiame didelę atsakomybę: pagal įstaigos mastą aišku, kad čia atvyks ne tik Lietuvos, bet ir užsienio šalių sportininkai“, – sakė J. Matulevičius.

Dabar įrengta universali sporto salė, aštuoni persirengimo kambariai, vestibiulis, dalis patalpų, kuriose bus organizuojamas sportininkų maitinimas, bloko. 2015-aisiais planuojama baigti galerijos, 25 metrų 8 takų plaukimo baseino, dvikovinių sporto šakų salės, treniruoklių salės su pagalbinėmis patalpomis įrengimą.

Antrajame etape bus statomas stadionas ir jam priklausančios patalpos.

Centro, kuris pradėtas statyti 2008-aisiais, statyba valstybės finansuojama per Kūno kultūros ir sporto departamentą. Viso objekto statybos vertė yra apie 115 mln. Lt (apie 33 mln. Eur), po indeksacijos – apie 102 mln. Lt (apie 29 mln. Eur).

Statybas planuojama baigti per artimiausius kelerius metus. Tarptautinė šiuolaikinės penkiakovės sąjunga pritarė Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės federacijos siūlymui rengti pasaulio taurės finalą Druskininkuose. 2017 metų pasaulio šiuolaikinės penkiakovės čempionato finalinis pasaulio taurės etapas vyks būtent Sportininkų rengimo centre Druskininkuose.

Sportininkų rengimo centre Druskininkuose numatoma infrastruktūra tokioms sporto šakoms kaip krepšinis, rankinis, tinklinis, plaukimas, dvikovų sporto šakos, šiuolaikinė penkiakovė, lengvoji atletika, futbolas ir kitoms.

Kaip teigė šalies Premjeras Algirdas Butkevičius, Sportininkų rengimo centras Druskininkuose įtrauktas į Vyriausybės planus nacionaliniu lygiu.

„Druskininkai yra puiki vieta laikytis sportinio režimo. Čia sportininkai treniruotis, poilsio metu bus patogu pasinauodoti spa centrais ir paslaugomis.  Nepaisant to, kad centro veikla orientuota į aukšto meistriškumo profesionalių sportininkų pasiruošimą,  neabejoju, kad čia bus galima organizuoti ir moksleivių čempionatus, spartakiadas“, –  sakė premjeras A. Butkevičius.

Šventinę atidarymo juostelę perkirpo meras R. Malinauskas, Premjeras A. Butkevčius ir Kūno kultūros departamento generalinis direktorius E. Urbanavičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

MU MU

MU MU portretas
O Kupčinskas atidaryme buvo?

emigr@nt

emigr@nt portretas
Uz 45 milijonus euru pastate sporto sale :) Uz tuos pinigus buvo galima visus Druskininkus nugriauti ir is naujo pastatyti. Kauno tualeto statytojai, pries Malinauska, tik nervingai ruko.

che

che portretas
Pinigų plovykla
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių