D. Raulušaitis: STT atliko kratas dėl VRM viešųjų pirkimų

  • Teksto dydis:

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) ir Generalinės prokuratūros atliekamas ikiteisminis tyrimas susijęs su Vidaus reikalų ministerijos (VRM) vykdytais viešaisiais pirkimais, pranešė generalinio prokuroro pavaduotojas Darius Raulušaitis.

Jis antradienį per spaudos konferenciją patvirtino, kad šiuo metu sulaikyti penki asmenys, tarp jų - buvęs vidaus reikalų ministro „tvarkiečio“ Dailio Alfonso Barakausko patarėjas Ervinas Raistenskis ir buvęs vidaus reikalų viceministras Algimantas Juocevičius.

Pasak D.Raulušaičio, tyrimas atliekamas „dėl prekybos poveikiu stambiu mastu siekiant už atlygį daryti įtaką keletui praėjusiais metais Vidaus reikalų ministerijoje vykdytų viešųjų pirkimų“.

STT vadovas Saulius Urbanavičius tvirtino, kad prekyba poveikiu vyko stambiu mastu.

„Prekyba poveikiu iš tikrųjų yra stambiu mastu įtariama, tai daugiau nei 250 MGL(per 32,5 tūks. litų)“, - sakė S.Urbanavičius.

Pareigūnai neatskleidžia, ar tyrime yra duomenų apie kokią nors galbūt neteisėtą ministro D.A.Barakausko veiklą.

„Tyrimo metu visos tos aplinkybės bus nustatytos ir išaiškintos“, - sakė generalinio prokuroro pavaduotojas, paklaustas, ar ministras galėjo nežinoti ministras apie galimus nusikaltimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nezabitauskas

Nezabitauskas portretas
Skaitau toliau: "Prekyba poveikiu iš tikrųjų yra stambiu mastu įtariama". Kas tas yr - prekyba poveikiu? Kur pasiskaityti apie tokią nusikalstamą veiką? BK nerandu šio termino. O kaip yra stambiu mastu įtariama? Ir kaip būtų, jei įtartų smulkiu mastu?

Nezabitauskas

Nezabitauskas portretas
Ar kas nors ką nors suprato: "tyrimas atliekamas „dėl prekybos poveikiu stambiu mastu siekiant...""? Kas galėtų išversti šią abrakadabrą į lietuvių kalbą?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių