„Draugystė veža“: atsiskleis dar viena socialinio projekto pusė

„Labai smagu, kad šioje akcijoje dalyvauja įvairią negalią turinčių žmonių ir, keliaudami po Lietuvą, labai gerai pamatysime, kaip mūsų šalis pritaikyta negalią turinčiam žmogui. Ar išties žmogus su negalia – ratukuose ar aklas – gali laisvai keliauti rajonuose, miesteliuose, kaimeliuose?“ – LRT TELEVIZIJOS laidoje „Labas rytas, Lietuva“ kalba Asta Kandratavičienė, Neįgaliųjų reikalų departamento prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos direktorė.

Šią savaitę prasidėjo VšĮ „Baltijos ugdymo centro“ kartu su Neįgaliųjų reikalų departamentu prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos trečius metus organizuojama socialinė akcija „Draugystė veža“.

„Šio projekto tikslas – paskatinti ir padrąsinti žmones, kurie galbūt nedrįsta parodyti savęs, galbūt yra užsisklendę namuose, o iš tiesų galbūt turi labai daug savybių, apie kurias net patys nežino. Dėl to ši akcija ir vyksta, kad, deja, dar tikrai neišdrįstama patikėti, kad esu vienintelis ir unikalus, galbūt gebu daug daugiau nei gali sveikieji“, – teigia A. Kandratavičienė.

Specialistė teigia, kad šiemet bus pristatoma naujovė, kuri gali atskleisti dar vieną socialinio projekto pusę. Akcijoje dalyvaujančios draugų poros keliaus po Lietuvą. Anot A. Kandratavičienės, siekiant pritaikyti viešosios paskirties objektus neįgaliesiems, dažnai mėgstama sakyti: „Pas mus tokie žmonės neateina.“ Tad, specialistės žodžiais, galbūt ši akcija kartu taps galimybe parodyti, kad tokių žmonių yra ir jie vis energingiau išeina į visuomenę, garsiai kalba apie save.

„Labai smagu, kad šioje akcijoje dalyvauja įvairią negalią turinčių žmonių ir keliaudami po Lietuvą labai gerai pamatysime, kaip mūsų šalis pritaikyta negalią turinčiam žmogui. Ar išties žmogus su negalia – ratukuose ar aklas – gali laisvai keliauti rajonuose, miesteliuose, kaimeliuose?“, – sako A. Kandratavičienė.

Į Lisabonoje vykstantį „Eurovizijos“ dainų konkursą akcijos rengėjai ruošiasi skraidinti penkias laimėjusias draugų poras, iš kurių vienas turi negalią. Akcijoje norinčios dalyvauti draugų poros jau gali užpildyti anketą ir papasakoti savo draugystės istorijas.

Daugiau apie projektą – vaizdo įraše.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių