Doktorantams – daugiau galimybių tobulėti

  • Teksto dydis:

Vyriausybei pritarus keičiama valstybės paramos doktorantams skyrimo tvarka. Doktorantams bus sudarytos palankesnės sąlygos daryti mokslinę karjerą.

Praplečiami kriterijai, kuriais vadovaudamasi Lietuvos mokslo taryba skiria doktorantams akademines stipendijas ir paramą akademinėms išvykoms. Tai leis į paramą pretenduoti platesniam doktorantų ratui. Atrenkant kandidatus bus vertinamas jų mokslinių publikacijų kiekis ir lygis, mokslinės veiklos kokybė ir reikšmingumas, o akademinės išvykos atveju - renginio ar institucijos, į kurią vykstama, mokslo lygis.

Pakeistoje tvarkoje taip pat numatyta, kad prašymus skirti stipendijas doktorantai galės teikti kasmet nuo spalio 15 iki gruodžio 15 d.

Stipendijomis ir parama siekiama skatinti doktorantų mokslinį iniciatyvumą, remti naujas mokslines ir kūrybines idėjas ir eksperimentinės plėtros darbus. Aktyviai vykdantys mokslinius tyrimus doktorantai skatinami specialia stipendija už akademinius pasiekimus, jos dydis siekia iki 304 eurų (8 bazinių socialinių išmokų dydžio) per mėnesį.

Doktorantai taip pat gali gauti finansinę paramą akademinėms išvykoms, vienam asmeniui per metus šiam tikslui numatoma iki 1140 eurų (30 BSI). Paramą doktorantams administruoja Lietuvos mokslo taryba.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių