Diskutuos apie mokslo metų ilginimą

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienį Vilniuje mokiniai su mokytojais, savivaldybių, Švietimo ir mokslo ministerijos atstovais diskutuos, kokia veikla būtų prasminga ir mokiniams patraukli, pailgėjus mokslo metams.

Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centre rengiama tam skirta konferencija „Papildomos dienos tavo ugdymo(si) sąskaitoje: ką galima per jas nuveikti gerinant mokinių pasiekimus?“, pranešė Švietimo ir mokslo ministerija.

Moksleivių sąjungos prezidento pareigas laikinai einančios Dovilės Bikelytės teigimu, siekis sumažinti kasdien moksleiviui tenkantį krūvį džiugina, tačiau reikia įvertinti ir tai, kad dvi papildomos savaitės neišspręs visų problemų ir mokinių rezultatai negerės, jei nebus skiriama dėmesio bendrojo ugdymo programoms, jų peržiūrai bei dabar taikomiems mokymo metodams.

„Papildomos dvi savaitės leistų mokytojams skirti daugiau dėmesio sudėtingesnėms temoms, individualiam darbui su moksleiviu, į mokymosi procesą būtų galima įtraukti daugiau netradicinių mokymosi būdų, projektinių veiklų, edukacinių užsiėmimų. Užtikrinant kokybę, pokyčiai būtų teigiami“, – sakė ji.

Švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė mokslo metus siūlo ilginti 10–15 dienų. Pasak ministerijos, taip siekiama pagerinti mokinių pasiekimus, tolygiau išdėstyti krūvį. Lietuvos švietimo darbuotojų profesinė sąjunga dėl ketinimų mokslo metus ilginti šią savaitę surengė protesto akciją.

Visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų bendrovės „Vilmorus“ apklausos duomenimis, siūlymui ilginti mokslo metus nepritaria 63 proc. gyventojų, o tarp turinčių mokyklinio amžiaus vaikų nepritariančiųjų yra dar daugiau – 72 procentai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

To Gražinai

To Gražinai portretas
Jau greitai nebus iš ko reikalauti atsakomybės, nes jaunimas nenori mokytojauti, mokytojai laukia pensijos, o priešpensijiniai yra pagrindas. Vidutinio amžiaus mokytojai susiranda kitus darbus arba emigruoja. Tokios ponios Gražinos neilgai padirbtų mokykloje arba greitai prisidirbtų.

Kamile

Kamile portretas
niekas nepasikeis, prigalvos visokiu nesamoniu, dokumentu pildymo,o rezultato nebus, koks gali buti rezultatas bankrutavusioj valstybej

Gražina

Gražina portretas
Moksleivių mažaraštingumas ir daugelio mokytojų abejingumas akivaizdus. Kuo daugiau diskusijų, tuo daugiau rėkiančiųjų. Manau, Ministrė ir jos komanda yra išanalizavę kritinę situaciją ir geriau už rėksnius supranta ką daryti. Siūlyčiau neprimesti sprendimo dėl mokslo metų ilginimo ir žinių kokybės niekam (savivaldybėms, mokykloms...). Būkite patys ryžtingi ir siūlykite vienu laiku pratęsti mokslo metus visose mokyklose. O ryžtingus sprendimus privaloma vykdyti. Nepaleiskite iš rankų vadovavimo ir administravimo pozicijų. Jau toliau trauktis nėra kur... Daugiau reikalauti mokytojų atsakomybės. Tegul neverkšlena dėl algų, o kokybiškai tegul atidirba ir už esamą algą. Algų didinimas tikrai bus, bet ne staiga.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių