Dieną be automobilio – nemokama kelionė viešuoju transportu

  • Teksto dydis:

Penktadienį minint Dieną be automobilio didmiesčių viešajame transporte siūlomos lengvatos: Vilniuje ir Klaipėdoje autobusais ir troleibusais nemokamai galės vykti vairuotojai, o Kaune – visi norintys.

Taip miestai teigia norintys išsklaidyti mitus apie viešojo transporto nepatogumą ir paskatinti gyventojus kelionėms dažniau rinktis miesto transportą.

Vilniuje vairuotojai bus kviečiami nemokamai išbandyti kelionę viešuoju transportu: visi, turintys vairuotojo pažymėjimą, galės nemokamai važiuoti autobusais ir troleibusais.

„Apklausę vilniečius nustatėme, kad viešąjį transportą prasčiau vertina tie, kurie juo nesinaudoja. Norime išsklaidyti neigiamą nuomonę apie viešojo transporto kokybę ar kad juo kelionės trunka per ilgai. Todėl diena be automobilio bus puiki galimybė vairuojantiems vilniečiams išbandyti atnaujinamą viešąjį transportą nemokamai“, – teigia Susisiekimo paslaugų Bendrųjų reikalų departamento vadovas, vykdantis direktoriaus funkcijas, Vaidotas Meškauskas.

Taip pat šia proga bus uždaryta dalis Gedimino prospekto tarp Vilniaus gatvės ir T.Vrublevskio–Šventaragio gatvių sankryžos. Miesto centre vyks įvairūs sporto ir šokių užsiėmimai, riedutininkų renginys „Vilniaus naktinis riedėjimas“.

Kaune nemokamai viešuoju transportu važiuoti galės visi: toks sprendimas priimtas atsižvelgus į tai, kad automobiliais vairuotojai dažnai keliauja ne vieni, todėl nuspręsta galimybę vykti nemokamai sudaryti visiems.

„Siekiame, kad kuo daugiau kauniečių į darbą vyktų visuomeniniu transportu, ypač tie, kurių kelionės tikslas – miesto centras. Nuėmus transporto krūvį nuo centro, mieste ženkliai sumažėtų eismo spūsčių“, – pabrėžė Kauno miesto savivaldybės Eismo saugumo komisijos pirmininkas Rimantas Mikaitis.

Klaipėdoje iš vairuotojai, norintys vykti nemokamai, turės pateikti automobilio registracijos liudijimo originalą.

Aplinkos ministerijos duomenimis, šiais metais 42 šalies savivaldybės vietos gyventojams pasiūlė galybę švietėjiškų akcijų, sporto varžybų, informacinių renginių apie klimato kaitą, automobilių taršą bei tvarų susisiekimą.

Diena be automobilio kasmet minima nuo 2001 metų, kai 31 Europos valstybės atstovai pasirašė deklaraciją prisidėti prie šios tarptautinės akcijos minėjimo ir rengimo, o jos metu daug dėmesio skirti visuomenės aplinkosauginiam švietimui, populiarinti „žaliąjį“ transportą, raginti gyventojus vaikščioti pėsčiomis. Dienos be automobilio sėkmė paskatino akciją plėtoti ir ją rengti visą savaitę, – taip gimė Europos judumo savaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Asilai

Asilai portretas
Klaipedos valdininkai - tikri asilai. Mes su zmona i darba vaziuojam automobiliu. Vairuotojo pazymejimus abu turim. Siandien galvojau kad varysim i darbus autobusu, ali tai kaip ? Jei reikia pateikti technini pasa ! O jis tik vienas... tai ir nuvaziavom kaip visada - automobiliu ))) Nepagydomi...

V.

V. portretas
GĖDA Klaipėdos keleiviniam transportui! Jūreivių st. 2017-09-22 informacinio stendo stovelyje apie 1 ir 1A autobusų tvarkaraščius nebuvo (buvo tik 9A ir 20). Pagal internete rastą tvarkaraštį 8:04 autobuso nesulaukiau laikotarpyje 7:48-8:15. Teko pakeisti blogą sprendimą, sugrįžti ir pradėti Dieną SU automobiliu.

Tika

Tika portretas
Klaipėdoje eilinį kartą kvaili reikalavimai. Nuo kada vairuotojas skaitosi tik turintis savo nuosavybės teise automobilį. Aš galiu savo vardu turėti porą automobilių, bet neturėti vairuotojo pažymėjimo. Nors realiai vairuotojas skaitosi tik turintis vairuotojo pažymėjimą.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių