Iš didžiųjų Lietuvos miestų visos mokyklos veikia tik Klaipėdoje

Iš didžiųjų Lietuvos miestų tik Klaipėdoje dirba visos mokyklos, kurios dėl gripo grėsmės buvo laikinai nutraukusios savo veiklą.

"Mano žiniomis, visos mokyklos veikia", - BNS sakė Klaipėdos miesto savivaldybės Viešųjų ryšių poskyrio vedėja Eglė Petkutė.

Tuo metu Vilniuje uždarytų mokyklų yra, tačiau jų skaičius mažėja.

Pasak Vilniaus savivaldybės Švietimo departamento vyriausiosios specialistės Dovilės Janušauskaitės, sostinėje dėl gripo epidemijos trečiadienį nedirbo 7 mokyklos iš 127. Pirmadienį tokių mokyklų Vilniuje buvo 15 , o praėjusią savaitę - 89.

Uždarytų mokyklų padaugėjo Kaune. Anot Kauno savivaldybės Visuomenės sveikatos biuro specialistės Astos Gricienės, jų skaičius trečiadienį pasiekė 23, nors savaitės pradžioje pamokos nevyko 15 mokyklų. Iš viso Kaune yra 87 mokyklos.

Kaip BNS teigė Šiaulių miesto savivaldybės Švietimo skyriaus ryšių su visuomene specialistė Dainutė Dubinienė, Šiauliuose situacija gerėja. Šiuo metu mieste iš 37 pradinio ir vidurinio ugdymo įstaigų nedirba 5, nors pirmadienį tokių mokyklų buvo 11.

Panevėžyje uždarytų mokyklų skaičius nuo pirmadienio nepakito - pamokos šią savaitę nevyks 22 mokyklose.

"Šiuo metu dirba tik viena suaugusiųjų bendrojo lavinimo mokykla, o 22 mokyklos dėl gripo epidemijos uždarytos. Visą šią savaitę pratęstas karantinas", - BNS sakė Panevėžio savivaldybės švietimo skyriaus sekretorė Jūratė Dabužinskienė.

Prieš savaitę pamokos dėl gripo epidemijos nevyko daugumoje šalies didmiesčių mokyklų. Užsiėmimų nebuvo 89 sostinės, 53 Kauno, 24 Šiaulių, 22 Panevėžio ir 13 Klaipėdos pradinio ir vidurinio ugdymo įstaigų.

Lietuvos mokinių parlamentas (LMP) pirmadienį išplatino pranešimą, kuriame rekomenduoja mokytojams išnaudoti nuotolinio mokymo galimybes ir užduoti mokiniams savarankiško darbo namuose su pateiktais užduočių atsakymais ir sprendimo būdais.

Praėjusį antradienį Vyriausybės ekstremalių situacijų komisija Lietuvoje konstatavo gripo epidemiją, tačiau ekstremali situacija nebuvo paskelbta.


Šiame straipsnyje: gripo epidemijagripasmokyklos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių