Didžiausia Lietuvos šypsena - naujametinė dovana lietuviams

TV3 žinios ir  „Tūkstantmečio odisėja“ 2009-ųjų - Lietuvos vardo tūkstantmečio proga pasveikino po visą pasaulį pasklidusius lietuvius ir padovanojo jiems didžiausią Lietuvos žmonių šypseną. Lietuvių bendruomenėms beveik penkiasdešimtyje šalių išsiuntinėta daugiau kaip 14 tūkstančių besišypsančių tautiečių nuotraukų.

„Tūkstantmečio odisėjos“ šypsena - tai vienybės ir tautiškumo simbolis ir, kaip teigia ekspertai, gausiausias kada nors sukurtas fotosveikinimas.

Dalyvaudami ypatingame „Didžiausios Tūkstantmečio šypsenos" projekte įvairių Lietuvos miestų ir kaimų žmonės aktyviai palaiko vienybės ir tautiškumo žinią per pasaulį nešančius Tūkstantmečio odisėjos" kvieslius. Apsilankiusieji Tūkstantmečio odisėjos" ir TV3 žinių interneto tinklalapiuose gali siųsti nuotraukas su gražiausiomis ir nuoširdžiausiomis savo šypsenomis.

„Džiaugiamės sukūrę nuoširdžiausią sveikinimą - didžiąją Lietuvos šypseną. Tikime, kad užsienyje esantiems lietuviams ji bus brangi, visus mus suvienys ir apjungs, garsins mūsų didįjį Jubiliejų ir Lietuvos vardą. Tokia yra ir svarbiausia "Tūkstantmečio odisėjos" misija. Greitai ir lengvai pasiekti visas įmanomas šalis, visą pasaulį, visus jame gyvenančius tautiečius mums leidžia šiuolaikinės technologijos - didžioji Lietuvos šypsena kurta internete ir keliauja elektroniniu paštu", - sako projekto iniciatoriai - TV3 žinios.

Lietuvių, norinčių nusišypsoti savo tautiečiams visame pasaulyje dar labai daug. Todėl nuspręsta pratęsti projektą - užėję į TV3 žinių tinklaraštį, nuotraukas su šypsenomis siųskite iki 2009 m. liepos 6 dienos, kai švęsime Lietuvos vardo tūkstantmetį. Tikimasi, kad "Didžiausios Tūkstantmečio šypsenos" projektas bus registruotas kaip gausiausias fotosveikinimas ne tik Lietuvos, bet ir pasaulio rekordų knygose.

Lietuvos buriuotojai jachta "Ambersail" išplaukė į "Tūkstantmečio odisėją", kad pristatytų pasauliui Lietuvą, švenčiančią garbingą jubiliejų ir pakviestų viso pasaulio lietuvius švęsti Lietuvos vardo paminėjimo tūkstantmetį vienu metu visuose penkiuose kontinentuose. Per 9 kelionės mėnesius 120 Lietuvos buriuotojų apiplauks 5 žemynus, aplankys 24 pasaulio lietuvių bendruomenes 19 šalių. Planuojama, kad per daugiau nei 200 plaukimo parų 11 įgulų įveiks daugiau nei 37 tūkstančius jūrmylių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių