Didelė bėda žmonėms: dalyje Lietuvos nusekę šuliniai

Geologijos tarnyba pirmadienį perspėja dėl nusekusių negilių šulinių šiaurės ir vidurio Lietuvoje.

Pasak specialistų, tai lemia dėl sausų orų vasarą ir rudenį nukritęs gruntinio vandens lygis.

„Ši vasara ir ruduo buvo labai sausi, todėl gruntinio vandens lygis yra labai nukritęs“, – LRT radijui sakė tarnybos Požeminio vandens išteklių poskyrio vedėja Jurga Arustienė.

„Šiaurės ir vidurio Lietuvoje stebime, kad šiais metais vandens pakilimas gerokai vėluoja, jis dar net neprasidėjęs“, – teigė ji.

Pasak J. Arustienės, gruntinio vandens lygio atstatymui reikalingi drėgni ir šiltesni orai.

„Šuliniai nėra patikima vandens gavimo priemonė, – kalbėjo specialistė. – Taip jau yra, kad tas gruntinis vanduo vienais metais labai pakyla, kitais – labai nusenka“.

Kėdainių rajone įsikūrusių Valučių kaimo bendruomenės pirmininkė Virginija Mikalauskienė sako, kad apie 100 kaimo gyventojų dėl vandens šuliniuose trūkumo yra priversti pirkti jį parduotuvėse arba prašyti pagalbos iš artimųjų, gyvenančių vietovėse, kur yra nutiestas vandentiekis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ome

Ome  portretas
Butent Barbora. Ir tai ne vien Lietuvos problema. O gresianti katastrofa. Va kai prades dziuti medziai suprasim galo pradzia..

Barbora

Barbora portretas
Kaip manote, kuo užsipildo tos ertmės, kurios lieka išsiurbus naftą? Nafta išgaunama šiaurinėje ir vakarinėje Lietuvos dalyje
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių