D.Grybauskaitė vyks į Ukrainą ir aplankys J.Tymošenko

Prezidentė Dalia Grybauskaitė penktadienį vyks į Ukrainą, nepaisant Kijevo sprendimo atidėti planuotą Centrinės Europos vadovų susitikimą Jaltoje.

Prezidentės patarėja Daiva Ulbinaitė BNS pranešė, kad Ukrainoje dabar numatytas penkių valstybių vadovų susitikimas, kuris vyks ne Jaltoje.

„Prezidentė vyks į Ukrainą“, - sakė D.Ulbinaitė.

Ji taip pat patvirtino, jog vykdama į Ukrainą Lietuvos vadovė Charkove susitiks su įkalinta buvusia premjere Julija Tymošenko.Pasak patarėjos, į Ukrainą vyks Lietuvos, Lenkijos, Slovakijos ir Moldovos vadovai.

Vadovų susitikimo vieta kol kas tikslinama, negalutiniais duomenimis, jis gali įvykti Kijeve.Plataus formato Ukrainos prezidento rengtas viršūnių susitikimas Jaltoje atšauktas kai jame pranešė nedalyvausiantys Austrijos, Kroatijos, Čekijos, Estijos, Latvijos, Vokietijos, Italijos, Slovėnijos, Bulgarijos vadovai.

Pastarųjų nuomone, kompromisai dėl žmogaus teisių yra negalimi, o boikotas valdžios atžvilgiu yra geriausia priemonė parodyti pasipiktinimą Kijevo elgesiu.

Tačiau boikoto kritikai sako, kad Ukrainos izoliacija gali tik padidinti Rusijos įtaką, o sunkus dialogas būtų naudingesnis nei monologas, siekiant priartinti Ukrainą prie ES, ypač atsižvelgiant į tai, kad ES rodo mažai iniciatyvos dėl aktyvesnio bendradarbiavimo su Rytų partnerystės šalimis.Ukraina pastaruoju metu kritikuojama dėl buvusios premjerės J.Tymošenko kalinimo, Vakaruose jos teismo procesas buvo laikomas politizuotu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Saunuole

Saunuole portretas
Musu prezidente

Patvorinis

Patvorinis portretas
Paaiskinkit prasau komentatoriai. Tai kas sitoj situscijoj dabar PEDOFILAS, nes nezinau ka zmonem sakyti gausiai atvykusiems prie tvoros. Dabar visiem tik galiu paaiskinti, kad mergaite reikia skubiai atiduoti Motinai. Laukiu komentaru. Ir nepagailekit keiksmazodziu.

gerb.Prezidente

gerb.Prezidente portretas
ir musu saly yra skriaudziamu zmoniu,o ypac vaiku,tai gal pirmiausia butu neblogai nuvykti i Garliava ,i Klonio gatve,butu labai garzu,kilnu ,teisinga ir zmogiska( balsavusi uz jus) .Su pagarba!
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių