D.Grybauskaitė teigia nežinanti nieko blogo apie FNTT vadovą

Prezidentė Dalia Grybauskaitė teigia neturinti jokios neigiamos informacijos apie neseniai paskirto Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT)vadovo Kęstučio Jucevičiaus reputaciją.

„Jokių blogų duomenų dėl jo reputacijos neturiu“, - žurnalistams sakė gamtos švarinimo akcijoje „Darom“ šeštadienį dalyvaujanti šalies vadovė.

Tokią nuomonę prezidentė išsakė praėjus kelioms dienoms po to kai Vyriausioji tarnybinės etikos komisija paskelbė, jog dokumentą dėl savo patikimumo pasirašęs K.Jucevičius supainiojo viešuosius ir privačius interesus.

„O vertinti sprendimus, kurie buvo atlikti dabar, turi vidaus reikalų ministras“, - teigė D.Grybauskaitė.

Vidaus reikalų ministras liberalcentristas Artūras Melianas į klausimą, ar dėl FNTT vadovo K. Jucevičiaus spręs savarankiškai, ar atsižvelgdamas į koalicijos partnerių konservatorių vadovo premjero Andriaus Kubiliaus poziciją, atsako dirbantis vienoje komandoje su premjeru.

VTEK antradienį nusprendė, kad dokumentą dėl savo patikimumo pasirašęs naujasis FNTT vadovas K.Jucevičius supainiojo viešuosius ir privačius interesus.

„Komisija nusprendė, kad FNTT direktorius Kęstutis Jucevičius, laikinai eidamas šios tarnybos direktoriaus pareigas pasirašydamas Specialiųjų tyrimų tarnybai (STT) skirtą raštą, kuriame nurodoma, jog FNTT neturi informacijos dėl jo paties nepatikimumo, nevykdė Įstatymo 3 straipsnio 2 punkte nustatyto reikalavimo elgtis taip, kad nekiltų abejonių, jog yra interesų konfliktas, ir tokiais veiksmais pažeidė šio įstatymo 11 straipsnio 1 ir 2 dalies nuostatas“, - pareiškė VTEK.

K.Jucevičių VTEK buvo apskundusi Antikorupcijos komisija. Jai kilo abejonių, ar pareigūnas galėjo pasirašyti STT skirtą raštą, kad FNTT neturi duomenų apie jo paties nepatikimumą. Toks raštas buvo reikalingas, kad laikinai FNTT direktoriaus pareigas ėjęs K.Jucevičius būtų paskirtas nuolatiniam darbui.

Raimundas Palaitis prieš premjero ir koalicijos partnerių valią tuometinius FNTT vadovus Vitalijų Gailių ir Vytautą Giržadą atleido vasarį, ministrui kilus abejonių dėl jų patikimumo. Jie tikrinti poligrafu dėl informacijos apie banką „Snoras“ nutekinimo. V.Gailiui vieną kartą tyrimo rezultatai buvo neigiami, kitą kartą teigiami, V.Giržadui - abu kartus neigiami.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pilietis

Pilietis portretas
Na, jau garbės nedaro toks pareiškimas. Kai visa Lietuva žino, kad jis pats sau pasirašė charakteristiką apie tinkamumą. Sovietmečiu tokio "dokumento" aplamai niekas nebūtų priėmęs. Aplamai toks žmogus toliau nedirbtų jokioje valstybinėje įmonėje. Nebent gamykloje kokiu meistru arba melioracijoje griovius kastų.Juokas imama iš tokių pareiškimų.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių