D.Grybauskaitė: nepriklausoma Lietuva – ne dovana, o pareiga

Tai, kad Lietuva atlaikė okupacijas, „sibirus“ ir blokadas – joks stebuklas, o lietuvių nepalaužiamos valios ir vienybės rezultatas, sakė prezidentė Dalia Grybauskaitė, sveikindama Lietuvos valstybės atkūrimo 95 ųjų metinių proga ir kartu ragindama nemainyti laisvės į trumpalaikę naudą.

„Būkime vieningi, susitelkime dėl to, kas svarbiausia, ir neleiskime už mus spręsti svetimiems. Nemainykime laisvės į trumpalaikę naudą. Nei per rinkimus, nei siekdamì energetinio savarankiškumo, nei kurdami tarptautinius santykius. Mes galime tai padaryti, nes esame stipri tauta!“ – per iškilmingą minėjimą Simono Daukanto aikštėje kalbėjo šalies vadovė.

Į Lietuvos valstybės atkūrimo šventę atvyko ir Lenkijos prezidentas Bronislavas Komorovskis. Aikštėje prie Prezidentūros iškilmingai pakeltos trijų Baltijos valstybių vėliavos.

„Atlaikėme okupacijas, „sibirus“ ir blokadas, nes mūsų širdyse įspaustas vytis. Todėl Lietuva buvo, yra ir bus! Šiandien esame laisvi ir turime savo valstybę. Bendromis jėgomis vos per kelis dešimtmečius sugebėjome pasiekti neįtikėtiną pažangą ir paversti Lietuvą europietiška valstybe. Greitai mums bus patikėtas Europos Sąjungos vairas. Tai liudija tarptautinės bendruomenės pasitikėjimą Lietuva“, – kalbėjo šalies vadovė.

Anot jos, suvienijus tai, ką turime geriausio, visus iššūkius galima paversti galimybėmis.

„Žemaitiškas užsispyrimas, dzūkiškas darbštumas, suvalkietiškas sumanumas, aukštaitiškas ryžtas ir gebėjimas gražiai sugyventi su visomis tautomis daro Lietuvą savita ir stipria šalimi. Prieš 95-erius metus, dvidešimt Lietuvos vyrų sugebėjo susivienyti vardan bendro tikslo ir atkurti Valstybę. Tos vienybės kasdien reikia ir Mums, kuriems teko kita misija – puoselėti Nepriklausomą Lietuvą. Tik mūsų visų pastangomis galima sukurti klestinčią ir ilgaamžę Valstybe“, – pabrėžė D. Grybauskaitė.

Šalies vadovės žodžiais, nepriklausoma Lietuva – ne dovana, o pareiga.

„Gyvenkime taip, kad niekas nedrįstų suabejoti mūsų laisve“, – ragino prezidentė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

petras

petras portretas
nedomena mania ta svente,gereiau preklausami butume.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių