D.Grybauskaitė: kvotos moterims - paskutinė priemonė

Prezidentė Dalia Grybauskaitė atsargiai vertina idėją numatyti kvotas moterims verslo įmonių valdybose ar politikoje, vadinama tai paskutine priemone.

Tarptautinės moters dienos proga paskelbtame interviu prezidentė pabrėžė, kad siekiant lygių galimybių svarbiausia yra švietimas.

„Svarbiausia yra užtikrinti lygias galimybes. Kvotos aukščiausioms pozicijoms versle ar politikoje yra paskutinė išeitis. Žinoma, tai priklauso nuo specifinės situacijos kiekvienoje šalyje. Kartais pozityvi diskriminacija yra būtina dėl specifinės visuomenės tradicijos ar kultūros“, - portalui euractiv.com sakė D.Grybauskaitė.

Prezidentė atkreipė dėmesį, kad Lietuvos įmonių valdybose moterų santykinai jau yra daugiau nei vidutiniškai Europos Sąjungoje.

„Manau, kad švietimas yra raktinis žodis. Geros švietimo galimybės suteikia daugiau galimybių profesinei karjerai ir konkurencijai. Kai kuriuose sektoriuose vis dar trūksta moterų. Svarbu skatinti jų dalyvavimą technologijų, gamtos mokslų ir apskritai mokslų srityje“, - kalbėjo D.Grybauskatiė.

Kartu prezidentė sakė mananti, kad daugelyje šalių vis dar gajūs stereotipai dėl lyčių.

„Kartais konkuruodamos moterys turi būti dukart geresnės nei vyrai. Bet matau pozityvių tendencijų“, - sakė D.Grybauskaitė.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

y

y portretas
Kadangi teko susidurti su vadovėmis moterimis, tai aš esu griežtai prieš. Kuo moterų bus mažiau vadovaujamuose postuose, tuo bus geriau ir verslui, ir pozityviai nuotaikai darbe. Juokingiausia, jog pačios moterys nenori, vengia dirbti moteriškame kolektyve... :)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių