D.Grybauskaitė: anksčiau N.Venckienės nebuvo už ką atleisti

Prezidentė Dalia Grybauskaitė nesigaili anksčiau neatleidusi buvusios Kauno teisėjos Neringos Venckienės. D.Grybauskaitė paaiškino, kad tuo metu jos atleisti nebuvo už ką.

„Tai buvo pasiūlymas, neadekvatus atliktam N.Venckienės veiksmui. Niekada netoleruosiu, kai teisėsauga bus neobjektyvi ir gins tik savo mundurą, jeigu kas netyčia užtėškė vieną kitą lašelį“, – ketvirtadienį per spaudos konferenciją sakė D.Grybauskaitė, paklausta, ar jos sprendimas neatleisti N.Venckienės nebuvo klaida.

Prezidentė, komentuodama Drąsiaus Kedžio dukters perdavimo mamai reikalus, šių metų sausį kalbėjo, kad „teismo sprendimas yra vykdomas“, nors mergaitė toliau augo N.Venckienės namuose.

Klausiama, kaip po pusės metų vertina savo žodžius, prezidentė teigė, kad savo žodžių neatsiima ir dabar galvoja lygiai taip pat.

„Aš tikrai galiu pakartoti. Mergaitę galima buvo atiduoti tiktai tada, kada mergaitė buvo paruošta psichologiškai tokiam procesui. Tuo metu (sausio mėn. – red. past.) tai nebuvo padaryta. Todėl aš nenoriu atsiiminėti (žodžių – red. past.). Ir iš viso, nejaugi Lietuvoje nėra kitų problemų?“, – kalbėjo D.Grybauskaitė.

Pasak D.Grybauskaitės, kasmet yra nevykdoma „šimtai“ teismų sprendimų.

„Teisėsaugos institucijos, antstoliai bei kiti tai turi atlikti. Greičiausiai, jūs turite galvoje vieną atvejį, kuris politizuotas ir labai stipriai išreklamuotas. Bet, sakau, yra triženkliai skaičiai, kaip yra nevykdomi vieni ar kiti teismų sprendimai. Tai yra procesas, su kuriuo turi kovoti teisėsaugos institucijos, antstoliai, bet tai yra ne šios dienos naujiena, ne padidėjimas, o tai yra tie reiškiniai, kurie yra visose valstybėse, ir visose valstybėse nėra taip paprasta“, – kalbėjo šalies vadovė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Marunčikas

Marunčikas portretas
Viskas gerai. Procesas vyksta. Iki rinkimų 2 mėnesiai ir nereikia tuštintis miltais, nes malūnai sustos.

D.Grybauskaitei

D.Grybauskaitei portretas
"Mergaitę galima buvo atiduoti tiktai tada, kada mergaitė buvo paruošta psichologiškai tokiam procesui" Vadinasi, mergaitė Stankūnaitei perduota neteisėtai?

Komikas

Komikas portretas
Čia ir arkliui aišku, kad neteisėtai. Bet va, teismo sprendimus būtina vykdyti, bet nepasakyta ar teisiniais būdais. To nežino ir tas šaunusis KĖdainių teisėjas : vykdė, vykdė, kol įvykdė - dabar patys žiūri , kad apsikakojo bevykdydami. Dabar visa teisėsauga vaikšto su kvapeliu, bet neturi dezodoranto kaip tą kvapelį pašalinti.
VISI KOMENTARAI 62

Galerijos

Daugiau straipsnių