Dešiniavairiai automobiliai privalės turėti specialią įrangą

Automobiliai su vairu dešinėje pusėje Lietuvoje galės būti registruojami tik tuomet, jei juose bus įrengtos papildomos saugos priemonės - kameros su monitoriais, skirtos užtikrinti matomumą, taip pat periskopiniai veidrodžiai.

Jų šviesos ir šoniniai vaizdo veidrodėliai turės būti įrengti, kad neakintų priešais važiuojančių vairuotojų, o keleivius vežančių automobilių dešinėje pusėje turės būti dar vienos durys, kad žmonės nebūtų išlaipinami į gatvę.

Susisiekimo ministerija Vyriausybei siūlo pritarti atitinkamiems Saugaus eismo įstatymo pakeitimams.

Lietuva leis registruoti dešiniavairius automobilius, atsižvelgusi į Europos Sąjungos Teisingumo Teismo sprendimą - teismas šių metų kovą nutarė, kad Lietuva ir Lenkija, drausdamos registruoti automobilius su vairu dešinėje pusėje, pažeidė laisvo prekių judėjimo principą. Lietuva savo poziciją neregistruoti tokių automobilių motyvavo tuo, kad jie nėra saugūs.

Šiuo metu Lietuvoje draudžiama registruoti automobilius, kurių vairas yra dešinėje pusėje, išskyrus užregistruotas iki 1993 metų gegužės 1 dienos. Naudotis tokiais automobiliais Lietuvoje 90 dienų per metus gali užsieniečiai, neturintys leidimo gyventi šalyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vardas

vardas portretas
idomu realiai pamatyti kaip si iranga turetu atrodyt realiai.

doveris

doveris portretas
leis tai leis ,bet kada leis kiek galima laukt?ir kas per priemines,kur jas isigyt galima ,kad atitiktu ju keliamus reikalavimus.mazai informacijos kazkaip jauciasi kad neskuba su tais leidimais,tik uzsimena ir vel dingsta pusei metu,pamaitina pazadais,kur datos nuo kada prades leisti registruoti ir kur tas priemonmes galima isgyt pagaliau.

A

A portretas
....bereikalo......
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių