„Demokratijos indekse“ atsiliekame nuo estų: dėl ko reikėtų susirūpinti?

„The Economist“ sudarytame reitinge Lietuva užėmė 37 vietą – mus aplenkė Estija, tačiau užnugary palikome Latviją. Ši vieta rodo, kad mūsų šalies demokratija turi trūkumų. Pasak analitikų, pagal rinkimų skaidrumą ir institucijų veiklą esame aukštai, tačiau dėl kelių dalykų turėtume rimtai susirūpinti.

Rytų Europos studijų centro analitikas Vytautas Keršanskas pažymi, kad Lietuvoje yra žemas politinis, pilietinis aktyvumas, yra politinės kultūros problemų, taip pat derėtų susirūpinti valdžios veikimo principais – ne visada sprendimai priimami skaidriai.

„Turbūt tie didieji korupciniai skandalai mus šiek tiek ir numušė žemyn“, – sako V. Keršanskas.

Pasak jo, posovietinių, Vidurio ir Rytų Europos valstybių kontekste esame „pakankamai normalioje būsenoje“, tačiau verta pastebėti, kad, kaip ir ankstesniais šio indekso sudarymo metais, Lietuva išlieka trūkumų turinčių demokratijų kategorijoje. Kodėl taip yra?

Daugiau informacijos rasite čia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kęstas

Kęstas portretas
Kas mus dabar valdo? Populistai. Kas yra tie populistai? Tai politikai, kurie atstovauja dorą ir nesugadintą valstybės daugumą, priešpastatant tai daugumai savanaudį ir korumpuotą elitą, kurį personifikuoja liberalas Eligijus Masiulis. "Lietuvoje populistai skirstomi taip: centristai/didelės palapinės populistai - Valtiečių ir žaliųjų sąjunga, turinti 19 proc. balsų [1], kairieji populistai - Darbo partija, turinti 11 procentų balsų ir dešinieji populistai - Tvarkos ir teisingumo partija, turinti 9 procentus balsų. Viso populistinės partijos Lietuvoje turi 39 proc. balsų. Lenkijoje populistai irgi yra valdžioje, turi net 51 proc. balsų. Tačiau visi Lenkijos populistai yra dešinieji." 1. Turimi omeny praėjusieji Seimo rinkimai, o ne tos naivios bobučių apklausos, kurios neišvengiamai rodo, kad Tėvynės sąjungos reitingai kyla iki pat sekančių rinkimų ir katastrofiškai krenta rinkimų metu. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

matomai sia DZIMAKRACIJOS INDEXS

matomai  sia  DZIMAKRACIJOS INDEXS portretas
pasauline lentele sudare LGBT pasaulio lyderiai ....kur didziausias BORDELIS kur laisve ir demokratija liejasi laisvai per kiskas kaip SODOMOJ ir Gomoroj --tiems visas 100 % kurie dar nenukurvejo iki dugno tiems tik 37 vieta ...bet mes pasistengsim....neuzilgo degraduosim visu 100%
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių