Dėl Rusijos bombonešių pakelti NATO naikintuvai (atnaujinta)

Dėl Rusijos bombonešių TU22M skrydžių virš Baltijos jūros iš Šiaulių aviacijos bazės penktadienį buvo pakelti du NATO naikintuvai, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

„Šiandien ryte buvo pakelti du NATO oro policijos misiją atliekantys vokiečių naikintuvai, kurie identifikavo ir palydėjo du Rusijos TU-22M orlaivius skrendančius virš Baltijos jūros“, - BNS sakė krašto apsaugos ministrės atstovė spaudai Ugnė Naujokaitytė.

Pasak jos, apie šį skrydį Krašto apsaugos ministerija informaciją turėjo, Rusijos orlaivių skrydis vyko pagal planą.

Savo ruožtu Latvijos gynybos ministras Artis Pabrikas BNS sakė, kad Latvija gavo duomenų apie Rusijos surengtas plataus masto karines pratybas. Jis neatmetė, kad tai gali būti susiję su šeštadienį Latvijoje vyksiančiu referendumu dėl rusų kaip valstybinės kalbos statuso.

„Ketiname pasiaiškinti diplomatiniais kanalais, ar Rusija gali suteikti papildomos ir detalesnės informacijos NATO ir Rusijos bendradarbiavimo rėmuose, kad būtų išvengta tolesnių nesusipratimų“, - kalbėjo A.Pabrikas.

„Negavus detalesnių paaiškinimų dėl šių pratybų tikslų, Latvijos gyventojams gali susidaryti įspūdis, kad yra sąsaja tarp Rusijos strateginių karinių pratybų ir referendumo Latvijoje“, - kalbėjo ministras.

Nuo šių metų pradžios Baltijos šalių oro erdvę saugo keturi Vokietijos naikintuvai F4 „Phantom“.

Nei Lietuva, nei Latvija, nei Estija neturi pajėgumų užtikrinti savo oro erdvės apsaugą, todėl juos pasikeisdamos kas kelis mėnesius suteikia kitų Aljanso šalių pajėgos. NATO neseniai nusprendė, kad oro policijos misija bus vykdoma ir po 2014 metų, o pirma jos peržiūra numatyta 2018-aisiais.


Šiame straipsnyje: naikintuvasnaikintuvai

NAUJAUSI KOMENTARAI

f-35

f-35 portretas
nuotrauka jav f-35 tas rusijos bombonesis surudijas istikruju ten nieko is jo nera.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių