Dėl premjero rezidencijos spręs nauja valdžia

Ką daryti su nebaigta rekonstruoti premjero rezidencija Turniškėse, spręs jau išrinkti nauji politikai.Ministro pirmininko tarnyba (MPT) kitų metų biudžete neprašė skirti pinigų šiam statiniui gaivinti, rašo „Lietuvos žinios“.

Nebaigtos rekonstruoti rezidencijos išlaikymas taip pat kainuoja mokesčių mokėtojams - praėjusį šildymo sezoną jai tiekiama šiluma atsiėjo apie 25 tūkst. litų. Be to, dar apie 10 tūkst. litų kas mėnesį tenka skirti premjero nuomojamam butui išlaikyti.Kaip teigė ministro pirmininko kancleris Deividas Matulionis, per derybas su Finansų ministerija dėl kitų metų finansavimo pinigų premjero rezidencijai rekonstruoti neprašyta.

„Artimiausiu metu dėl to tikrai nesiruošiame priimti jokių sprendimų“, - sakė jis.

„Kiekvienam politikui ši tema sudėtinga, nes sulaukiama, sakyčiau, nepagrįstos kritikos. Nors premjerai visada turėjo rezidenciją. Dar 2000 metais ji buvo, o 2012-aisiais niekaip negalime jos baigti“, - aiškino kancleris.

D. Matulionis teigia, kad nebaigti rezidencijos remonto neracionalu. Tačiau dėl to galės spręsti jau išrinkta nauja valdžia. MPT skaičiavimais, Vyriausybės vadovo būsto rekonstrukcijai baigti ir aplinkai sutvarkyti reikėtų apie 600 tūkst. litų. Greičiausiai dar antra tiek kainuotų baldai. Rezidencijai atnaujinti jau panaudota beveik 4 mln. litų.

MPT Administravimo valdybos Informacinių sistemų ir turto valdymo skyriaus vedėjas Arvydas Domanskis sakė, kad rezidencijoje atlikta apie 85 proc. rekonstrukcijos darbų. Belikę sumontuoti santechniką, sudėti grindis, nudažyti sienas, sukabinti šviestuvus, įrengti židinius. Lauke reikia baigti tvarkyti takelius, pasėti veją, pasodinti medelių, gėlių. Tai, kad rezidencija laikoma užkonservuota, anot A. Domanskio, turi nemažai minusų. Pirmiausia, baigiasi sumontuotos įrangos garantija.

„Gamintojai ją suteikia tik dvejiems metams. Rekonstrukcija prasidėjo 2007-aisiais, tad apie kokias garantijas dabar galima kalbėti?“ - teigė jis.

Anot A. Domanskio, premjero rezidencijos šildymas praėjusį sezoną kainavo maždaug 25 tūkst. litų.„Kadangi pastatas nebaigtas įrengti, dar ne visos automatinės sistemos yra sureguliuotos, nieko negalime padaryti“, - aiškino jis.


Šiame straipsnyje: premjero rezidencijaTurniškės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių