Dėl pirmalaikių rinkimų žada spręsti balandžio 10 d.

Nutarimo projektą dėl pirmalaikių Seimo rinkimų parlamento pirmininkė Irena Degutienė žada įtraukti į balandžio 10 dienos plenarinių posėdžių darbotvarkę.

Ketvirtadienį pristatant kitos posėdžių savaitės programą, Žilvinas Šilgalis paklausė, kuomet planuojamas projektas dėl pirmalaikų rinkimų, į tai parlamento vadovė atsakė: „Galim į balandžio 10 dienos“.

Apie pirmalaikius rinkimimus pirmoji paskelbė pati I.Degutienė. Šalies vadovei Daliai Grybauskaitei atsisakius tenkinti premjero Andriaus Kubiliaus teikimą atstatydinti vidaus reikalų ministrą Raimundą Palaitį, ji sakė, jog tokiomis aplinkybėmis Seimui bus sunku dirbti.

Netrukus du parlamentarai Ž.Šilgalis bei Agnė Zuokienė įregistravo nutarimo projektą dėl pirmalaikių Seimo rinkimų surengimo birželio 3 dieną.

Vėliau parlamento vadovė, R.Palaičiui paskelbus, kad atsistatydina, sakė, jog pirmalaikių rinkimų gali nebereikėti, jei koalicija išspręs nesutarimus.

Šalies Konstitucija numato, kad pirmalaikiai Seimo rinkimai gali būti rengiami Seimo nutarimu, priimtu ne mažiau kaip trijų penktadalių, t.y. ne mažiau 85 Seimo narių, balsų dauguma.


Šiame straipsnyje: Seimaspirmalaikiai rinkimai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Supraskit išeit

Supraskit išeit portretas
Svečiai, svečiai, Mes prašom gražiai: Supratot ateit, Supraskit išeit!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių