Dėl neva išjunginėjamų mikrofonų opozicija paliko Seimo salę

Seimo opozicija ketvirtadienį paliko plenerinių posėdžių salę, mat valdantieji esą neleido dirbti normaliomis sąlygomis.

Pasak opozicijos lyderio, ignoruoti vyriausybės valandą ir pasitraukti iš posėdžių salės nutarta dėl to, kad valdantieji įstatymus pradėjo priiminėti „buldozeriu“.

„Dėl to, kad Seimo vicepirmininko vadovaujama valdanti dauguma įjungė buldozerį ir pažeidinėdama statutą ne tik, kad neskelbė balsavimo, kurį privalu skelbti esant vieno balso skirtumui, tačiau išjunginėjo mikrofonus. Tokiom sąlygomis normalus darbas mums atrodo neįmanomas“, - lrt.lt sakė V. Mazuronis.

Esą balsuojant, ar kreiptis į Konstitucinį Teismą (KT) dėl šalies gydymo įstaigų pertvarkos, pritarta vieno balso persvara. Kai kurie valdančiųjų atstovai pareiškė, kad nesuveikė jų elektroninė balsavimo sistema.

Antrąkart balsuojant vieno balso persvarą įgijo kreipimosi priešininkai, tačiau, opozicijai paprašius perbalsuoti, tokia galimybė nebuvo suteikta.

Opozicijos lyderis Valentinas Mazuronis lrt.lt teigė, kad į plenerinių posėdžių salę iki 14 val. prasidėsiančios seniūnų sueigos negrįš nei vienas opozicijos narys.


Šiame straipsnyje: opozicija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių