Dėl nesusitvardžiusios mokytojos – nuobauda Žiežmarių gimnazijos direktorei

  • Teksto dydis:

Sausio viduryje Žiežmarių gimnaziją supurtė skandalas – tėvai paviešino garso įrašą, kuriame girdimas piktas lietuvių kalbos mokytojos tonas. Į vaikus skriejo ir užgaulūs žodžiai. 

Įspėta dėl darbo pareigų pažeidimo

Portalas jau rašė, kad įraše girdėti garsus, piktas mokytojos tonas. „Čia ne gestų kalba, o žodžiai“, – netaisyklingai žodžius kirčiuojančiam vaikui rėkė moteriškas balsas.

Girdima, kaip lietuvių kalbos mokytoja vaikus išvadina tinginiais, kitais grubiais žodžiais.

Kaišiadorių rajono savivaldybė šiandien skelbia, kad Žiežmarių gimnazijos direktorė Ieva Mažulienė kovo 8 d. buvo raštu įspėta dėl darbo pareigų pažeidimo.

Šis sprendimas buvo priimtas po patikrinimo metu nustatytų pažeidimų ir trūkumų, direktorės pasiaiškinimo ir aplinkybių įvertinimo.

Skelbiama, kad sausio 21 d. Kaišiadorių rajono savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjo įsakymu buvo sudaryta komisija, kuri ir siekė ištirti Žiežmarių gimnazijos 6b klasės tėvų pareiškimą dėl netinkamo lietuvių kalbos mokytojos elgesio su mokiniais pamokos metu.

Mokytoja vis dar serga

Portalas susisiekė su gimnazijos direktore I. Mažuliene ir pasiteiravo, kaip ji vertina sprendimą skirti jai įspėjimą. „Lietuvoje yra tokia praktika – jei policininkas padaro pažeidimą, tai ministras turi atsistatydinti. Už darbą pamokoje yra atsakingas mokytojas, tačiau, vertinant šią nuobaudą, pasirodo, kad už viską yra atsakingas direktorius“, – juokdamasi sakė gimnazijos direktorė. 

Lietuvių kalbos mokytoja po kilusio skandalo vis dar nedirba – ji turi nedarbingumo lapelį.

Gimnazijos vadovė teigė, kad lietuvių kalbos mokytoja po kilusio skandalo vis dar nedirba – ji turi nedarbingumo lapelį. 

Mokytoja naudojo psichologinį smurtą

Sausio pabaigoje švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius tikino, kad nederamai pasielgusi Žiežmarių gimnazijos mokytoja neturėtų būti atleista. 

„Tai būtų blogiausias sprendimas. Man atrodo, ji turi grįžti, nusiraminusi. Mano galva, ji pati suvokia visas aplinkybes, kad toje situacijoje jai nepavyko būti tokia, ko gero, kokia iš tikrųjų yra. Aš netikiu, kad ji yra mokytoja, kuri nuolat taip elgiasi“, – pridūrė jis.

Vėliau Kaišiadorių savivaldybės ir Švietimo ministerijos komisija nustatė, kad  pedagogė pažeidė įstatymus bei Pedagogų etikos kodeksą. 

Komisija priėjo išvados, kad mokytoja pažeidė nuostatas, jog mokytojas bendravimą su moksleiviais privalo grįsti asmens orumo, vertės pripažinimo ir pasitikėjimo principais.

Mokytojai rekomenduota peržiūrėti ir savo dalyko vertinimo tvarką.

Mokytoja galimai pažeidė Švietimo įstatymo nuostatas, kurios nurodo, kad švietimo įstaigose draudžiama bet kokia smurto forma, įstaigų darbuotojų nukreipta prieš mokinį.

Komisijos pirmininkė, Kaišiadorių savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėja Rimutė Arlauskienė BNS sakė, kad tyrimo metu nepavyko pasikalbėti su pačia lietuvių kalbos mokytoja ir sužinoti, „kas sukėlė tokią agresiją“, kadangi po incidento ji pranešė susirgusi.

Pasak Komisijos pirmininkės, komisija rekomendavo mokyklos direktorei „įvertinti mokytojos elgesį teisiniu aspektu“, tačiau nenurodė, ar tai turėtų būti atleidimas, ar kita nuobauda.

Ekspertai taip pat turėjo priekaištų ir mokyklos administracijai dėl „neveiklumo, nepakankamo bendravimo su tėvais ir laiku neišspręstų problemų“.

„Matėme, kad gimnazijoje trūksta socialinio dialogo, komandinio darbo, nepakankamai užtikrinamas reikiamos pagalbos mokiniams teikimas. Galima teigti, kad direktorė tik iš dalies užtikrino Švietimo įstatymo reikalavimus, t.y. bendradarbiavimu grįstų santykių, Pedagogų etikos kodekso reikalavimų laikymąsi, švietimo įstaigos narių informavimo ir saugios, bet kokio smurto apraiškoms kelią užkertančios aplinkos užtikrinimui“, – sakė savivaldybės Švietimo skyriaus vadovė.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jojo

Jojo portretas
Taigi, kad vaikai- dievai dabar.

DIEDUKAS

DIEDUKAS portretas
TARYBINIAIS LAIKAIS MOKYTOJO VARDAS BUVO GERBIAMAS.MOKYTOJO ŽODIS BUVO ŠVENTAS.JAI MOKYTOJAS PRANEŠDAVO TĖVAMS UŽ BLOGĄ ELGIASI,BUVOME GRIEŽTAI NUBAUSTI.MOKYKLOJE BUVO TVARKA IR TAI GERI PRISIMINIMAI.DABAR VAIKAI SIUNČIA MOKYTOJUS ANT TRIJŲ RAIDŽIŲ,O TĖVAI TAI PALAIMINA,O UŽ BLOGUS PAŽYMIUS KALTINA MOKYTOJA.GAL SAKAU PASIRŪPINKIT SAVO VAIKIGALIAIS,O MOKYTOJA NE GELEŽINĖ.BALSĄ PAKĖLĖ NE IŠ NORO,O IŠVESTA IŠ KANTRYBĖS.

Rugilė

Rugilė portretas
Kas čia per nesąmones toj Lietuvoj. Prie jo direktorei nuobauda? Ir ta mokytoja kriminalo nepadarė. Tėvai, daugiau pasidomekite savo "stebuklų" elgesiu. Matyt, kažkam labai reikia darbo vietos, o kaip kitaip gali sugalvoti, ar ne?
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių