Dėl įtarimų sukėlusių maitinimo paslaugų kaliniams – permainos

Maitinimo paslaugų nuteistiesiems skaidrumu suabejojęs Kalėjimų departamentas ieško naujų tiekėjų – centralizuoti pirkimai kol kas vykdomi keturioms įkalinimo įstaigoms.

Nuteistųjų maitinimo paslaugos perkamos Kauno tardymo izoliatoriuje, Marijampolės, Alytaus, Vilniaus pataisos namuose, savarankiškai šias paslaugas perka ir Lukiškių tardymo izoliatorius. Pasak Kalėjimų departamento, pirkimai vykdomi, nes baigiasi buvusios įstaigų sutartys.

„2018 metų trečiąjį ketvirtį numatyta atlikti maitinimo paslaugų pirkimus ir kitoms bausmių vykdymo sistemos įstaigoms“, – BNS nurodė departamentas.

Apie tai, jog ketinama centralizuoti viešuosius pirkimus bausmių priežiūros srityje, departamentas paskelbė po nustatytų įvairių viešųjų pirkimų ir kitų pažeidimų – po Teisingumo ministerijos atlikto tyrimo buvo atleisti arba atsistatydino net keli bausmių sistemos įstaigų vadovai, darbą paliko ir buvusi Kalėjimų departamento vadovė Živilė Mikėnaitė.

Tiek Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT), tiek auditą atlikusi Teisingumo ministerija rekomendavo nutraukti sutartis su keliose laisvės atėmimo įstaigose maitinimo paslaugas teikiančia bendrove „Niklita“. VPT, patikrinusi 2015 metų įmonės „Niklita“ laimėtą pirkimą dėl Kauno tardymo izoliatoriuje, nustatė, kad vienintelis „Niklitos“ akcininkas yra Valdas Kukta, Personalo skyriaus vadovės Ingridos Kuktienės sutuoktinis.

Šią savaitę BNS skelbė, jog Teisingumo ministerijos atliktas 2015–2017 metų Pravieniškių auditas taip pat parodė pažeidimus, susijusius su keliomis bendrovėmis, taip pat ir „Niklita“, abejonių auditoriams sukėlė ir sutartys su parduotuvę pataisos įstaigoje turinčia bendrove „Pontem“ ir nuteistųjų matinimu besirūpinančia įmone „Kretingos maistas“, susijusias per akcininkus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Liėtuvis

Liėtuvis portretas
Niėko nebijo klanai giminystės vogė ir vage! Nes visiškai nebaudžemi giminystės grandinė! Rašykit neraše vogė ir voks ir viens kita dankstys!

kai

kai portretas
pasieks sanatoriju lygi reikes nauju pastatu kandidatams i /nacionalini seima/ o prie /darbo/ bus eile nes viskas isvogta...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių