Dėl įtarimų korupcija atleistas vienas Kelių direkcijos vadovų

  • Teksto dydis:

Dėl įtarimų korupcija atleistas beveik metus Lietuvos automobilių kelių direkcijos direktoriaus pavaduotoju dirbęs Daivis Zabulionis. 

Susisiekimo ministras Rokas Masiulis per kelis mėnesius jau atleido „Lietuvos geležinkelių“, „Oro navigacijos“ vadovus, o pradėjus veiklos auditą, pats pasitraukė laikinasis „Infostruktūros“ direktorius.

„Įstaigos, kuri kontroliuoja valstybės keliams išleidžiamus šimtus milijonų, vadovų reputacijos negali temdyti net menkiausias šešėlis“, – sakė susisiekimo ministras R. Masiulis.

Susisiekimo ministerija pranešė, kad sprendimas dėl D.Zabulionio priimtas, remiantis Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) ministerijai pateikta informacija dėl galimos jo korupcinės veiklos, atskirų verslo grupių protegavimo, naudojimosi tarnybine padėtimi, verslo atstovams teikiant neviešintiną informaciją.

Pirmadienį susiklosčiusios padėties aptarti ministras išsikvietė Kelių direkcijos direktorių Egidijų Skrodenį.

Ministerija dėl D.Zabulionio veiksmų ketina kreiptis į Generalinę prokuratūrą, o Kelių direkcijoje suformuota komisija, pradėtas vidinis patikrinimas. Daugiau informacijos ketinama paviešinti minėtai komisijai pateikus savo išvadas.

E.Skrodenis BNS teigė, kad D.Zabuliono atvejis turės neigiamos įtakos direkcijos reputacijai.

„Pirmiausiai įtaka turbūt bus reputacijai. Jeigu institucijai kyla tokių įtarimų, normalu, kad tai veikia neigiamai instituciją. Mes ėmėmės veiksmų, atleidome ir vykdome tolesnį tyrimą, kiek tai buvo toli pažengę“, - BNS sakė E.Skrodenis.

Jis teigė kol kas negalintis pasakyti, ar be D.Zabulionio panašūs įtarimai gali būti pareikšti ir kitiems direkcijos darbuotojams.

E.Skrodenis teigė negalintis įvardinti įmonių, kurioms D.Zabulionis galėjo teikti neviešą informaciją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių