Dėl grubių pažeidimų šią savaitę net trys įmonės priverstos stabdyti veiklą

  • Teksto dydis:

Šią savaitę Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) inspektoriai sustabdė trijų maisto tvarkymo įmonių veiklą. Patikrinus Birštono bendrovės „Ernas“ maisto prekių parduotuvę ir konditerijos cechą, nustatyta daug grubių pažeidimų – higienos ir produktų laikymo sąlygos kėlė rimtą pavojų vartotojų sveikatai. Žiežmariuose įsikūrusioje A.Vitkienės mėsinėje taip pat nebuvo laikomasi higienos bei kitų reikalavimų.

Speciali VMVT inspektorių grupė neplaninio patikrinimo metu nustatė, kad bendrovei „Ernas“ priklausantis konditerijos cechas (Dariaus ir Girėno g. 6, Birštonas), persikėlęs į naujas patalpas, dirbo nelegaliai. Maistas buvo ruošiamas nešvariose patalpose, atliekos laikomos neuždengtos, atvirose šiukšlių dėžėse. Nebuvo dezinfekcinių priemonių gamybiniams paviršiams ir darbuotojų rankų dezinfekcijai bei rankų nusausinimo priemonių, o gaminių formavimo ceche pastebėti graužikų pėdsakai. Nešvariame žaliavų sandėlio šaldytuve buvo laikomas neaiškios kilmės pienas, pagamintas varškės įdaras ir tešla, 32 kg įvairių pieno produktų (kefyro, pieno, pasukų, grietinės, sūrio) ir 4 kg majonezo bei margarino – tinkamumo vartoti terminas buvo pasibaigęs. Bendrovės „Ernas“ konditerijos cecho darbuotojai nepateikė ir dokumentų dėl šalutinių gyvūninių produktų šalinimo bei registravimo, taip pat dėl darbuotojų sveikatos ir higienos mokymų.

Daugybė grubių pažeidimų nustatyta ir tai pačiai bendrovei priklausančioje parduotuvėje  (Dariaus ir Girėno g. 6, Birštonas). Čia buvo prekiaujama konditerijos/kulinarijos gaminiais (apie 55 kg), kurie pagaminti konditerijos ceche, neturinčiame leidimo užsiimti tokia veikla. Prekiauta neženklintais sausainiais, pyrago gaminiais ir nekokybiškais gaminiais: sutrupėjusiais sausainiais, supuvusiais persikais, paukštienos dešra patamsėjusiais kraštais, sudžiūvusia ir pabalusia šalto rūkymo žuvimi  be įsigijimo dokumentų. Nebuvo užtikrinamas maisto produktų atsekamumas. Be to, parduotuvėje pjaustomi arbūzai, neturint tam sąlygų (plovyklos arbūzams plauti). Rasta produktų su pasibaigusiais tinkamumo vartoti terminais (vaflių, gaiviųjų gėrimų). Sveriamų maisto produktų skyriuje nustatyta didelė kryžminės taršos tikimybė, nes vienomis svarstyklėmis sveriama žalia mėsa, konditerijos gaminiai, vaisiai, daržovės ir termiškai apdoroti mėsos gaminiai.

Savitarnos skyriuje maisto produktų kainų etiketėse nepateikta privaloma informacija vartotojui –  nurodytos tik kainos. Naudojama įranga (šaldymo vitrina, šaldiklis) nešvari. Prekiaujama šaldytais nefasuotais koldūnais, nors šaldytais produktais galima prekiauti tik gamintojo pakuotėse.

Kaišiadorių VMVT inspektoriai sustabdė Žiežmariuose (Melioratorių g. 6-14) įsikūrusios A.Vitkienei priklausančios mėsinės veiklą. Tai jau antras per pastarąjį mėnesį šios įmonės veiklos sustabdymas, nes nustatyti pasikartojantys savikontrolės sistemos, produktų atsekamumo, technologinių gamybos neatitikimai. Patikrinimo metu įmonėje inspektoriai rado neženklintų, neaiškios kilmės produktų. Šviežia atšaldyta ir smulkinta mėsa bei pusgaminiai laikyti netinkamoje temperatūroje.

Po patikrinimų sustabdyta ne tik A.Vitkienės mėsinė, bet ir įmonės „Ernas“ parduotuvė bei konditerijos cechas, o neženklintus, su pasibaigusiais tinkamumo vartoti terminais produktus nurodyta saugiai utilizuoti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ONUTE

 ONUTE portretas
CIA TIK PORA IMONIU PATIKRINO JEI PRAVAZIUOTU PER VEIKIANCIAS IMONES KUR MAISTA GAMINA TAI VISKO PAMATYTU DAR NE TOKIU DALYKU

ameba

ameba portretas
trys? 99% gal?duokles nemokejo, tai ir sudegino...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių