Dėl gripo epidemijos bus apsispręsta antradienį

Dėl gripo epidemijos paskelbimo Lietuvoje ketinama apsispręsti antradienį, pranešė sveikatos apsaugos ministras Algis Čaplikas.

"Rytoj Pasirengimo gripo pandemijai komisija teiks duomenis ekstremalių situacijų valdymo komisijai, kuriai vadovauja vidaus reikalų ministras (...). Ji įvertins bendrą situaciją, ir spręs, ką toliau daryti", - žurnalistams pirmadienį sakė ministras.

Jo teigimu, pagal sergančių gyventojų skaičių Lietuvoje "artėjama prie ribos", kada gali būti skelbiama epidemija.

Anot A.Čapliko, dėl pandeminio gripo Lietuvos ligoninėse gydoma beveik 130 žmonių. Per savaitę Lietuvoje užregistruota 26 tūkst. susirgimų.

Ministro teigimu, su vaistų gamintojų yra sutarta, kad populiariausias antivirusinis vaistas nuo pandeminio gripo "Tamiflu" mažmeninėje prekyboje turėtų atsidurti vėliausiai trečiadienį. Tuo metu vakcina nuo gripo Lietuvą turėtų pasiekti dar šiais metais.

Pasak A.Čapliko, jo įsakymu antivirusiniai vaistai yra dalijami gydymo įstaigoms vos tik joms paprašius - vien pirmadienį buvo ketinama išdalyti 6 tūkst. pakuočių apskričių vyriausiesiems gydytojams.

Žurnalistams ministras taip pat teigė, kad kartu su socialinės apsaugos ir darbo ministru svarstoma galimybė priimti bendrą įsakymą dėl nedarbingumo lapelių išdavimo supaprastinimo


Šiame straipsnyje: kiaulių gripas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių