Dėl gedimo sutriko Gyventojų registro informacinės sistemos veikla

  • Teksto dydis:

Dėl gedimo antradienį vakare sutriko Gyventojų registro informacinės sistemos veikla. Tarnyba kaupia ir tvarko informaciją apie gyventojų asmens duomenis bei tiekia juos valstybės institucijoms ir kitiems gavėjams.

"Naktį įvyko fizinis gedimas. Išsikvietėme specialistus ir laukiame, kol sugedusi įranga bus pakeista arba suremontuota", - BNS sakė Gyventojų registro tarnybos direktorė Marija Norkevičienė.

Anot jos, šis gedimas turi įtakos pasų poskyriams, kurie šiuo metu gali dirbti tik su lokalia įranga, kitiems duomenų gavėjams - notarams, antstoliams, kai kurioms kitoms institucijoms.

Pasak Registrų centro atstovo spaudai Aido Petrošiaus, nustojus veikti sistemai, tapo neveikia ir kitos informacinės sistemos,susijusios su Gyventojų registro centrine duomenų baze, - Hipotekos registras, Civilinės būklės aktų registras ir kitos.

"Registrų centras organizuodamas savo darbą dirba su aktualia gyventojų registro duomenų bazės kopija, todėl mūsų tvarkomų registrų ir informacinių sistemų veikla nesutriko. Taip pat nesutriko ir notarų tvirtinami nekilnojamojo turto sandoriai, kadangi Registrų centro sukurta elektroninė nekilnojamojo turto sandorių paslauga veikia veikia būtent su gyventojų registro duomenų bazės kopija", - BNS sakė A.Petrošius.

"Sodros" komunikacijos ir tarptautinių ryšių vyriausiasis specialistas Martynas Žilionis BNS teigė, kad sistemos gedimas įtakos "Sodros" darbui neturėjo.

"Atnaujintus duomenis iš Gyventojų registro gauname kartą per parą. Praėjusios paros duomenis gavome. Taigi, darbas vyksta sklandžiai. Tikimės, kad artimiausiu metu techniniai nesklandumai bus pašalinti ir toliau dirbsime kaip dirbę", - tvirtino M.Žilionis.

Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) atstovas spaudai Darius Buta BNS taip pat sakė, kad inspekcijos veiklai būtina informacija iš Gyventojų registro buvo gauta antradienį ir kol kas VMI jokių sutrikimų nejaučia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių