Dėl Garliavos įvykių S.Stoma traukiasi iš konservatorių partijos

Parlamentaras Saulius Stoma paskelbė pasitraukiantis iš valdančiosios Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos, ar liks frakcijoje, sako dar nenusprendęs.

S.Stoma tvirtina, jog iš partijos traukiasi dėl jos vadovybės požiūro į Garliavos įvykius, o TS-LKD pirmininko premjero Andriaus Kubiliaus laikysena vadina „amoralia prievartą patyrusios Garliavos mergaitės atžvilgiu“.

„Partijoje labai daug gerų ir sąžiningų žmonių, tačiau jų balsas negirdimas. Aplink pirmininką susibūrusi grupelė įtakingų žmonių veikia nedemokratiniais principais ir nuolat pamina krikščioniškosios demokratijos vertybes. Abejingumas vaiko skausmui ir visuomenės teisingumo siekiui galutinai apnuogino cinišką partijos vadovų požiūrį į politiką. Po gegužės 17 dienos įvykių Garliavoje, kai buvo pažeista Konstitucija ir visuotinės žmogaus teisės, šis abejingumas jau tapo nusikalstamu,“ - Seimo Ryšių su visuomene skyriaus išplatintame pranešime cituojamas S.Stoma.

Dėl dalyvavimo frakcijos veikloje parlamentaras sako apsispręsiąs artimiausiu metu, po konsultacijų su kolegomis.

S.Stoma į Seimą buvo išrinktas su tuometine Arūno Valinsko vadovaujama Tautos prisikėlimo partija, tačiau partijai skilus prisijungė prie TS-LKD frakcijos, o po to įstojo ir į partiją. Kilus skandalui dėl pažinties su jauna mergina, jo narystė partijoje buvo suspenduota, tačiau vėliau atstatyta.

Praėjusią savaitę Garliavoje dalyvaujant 240 policijos pareigūnų mažametė Drąsiaus Kedžio ir Laimutės Stankūnaitės dukra vykdant teismo sprendimą iš tuometinės globėjos, D.Kedžio sesers Neringos Venckienės perduota motinai.

Vaiko perdavimas sulaukė skirtingų vertinimų visuomenėje, Lietuvos didžiuosiuose miestuose vyko nesankcionuotos D.Kedžio šeimos rėmėjų protesto akcijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

zaliaake

zaliaake portretas
Graži šukuosena.O šiaip stomiukas jau susišukavo ir karjerą politikoje ,matyt,baigęs.

pritarimas

pritarimas portretas
tokiam apsisprendimui. Premjero cinimas peraugo i amoraluma, kuris yra nesuderinamas su krikscioniskom vertybem. Ka ten veikia krikscionys demokratai kartu su zlugusiais konservatoriais?

stomai

stomai portretas
ir kodel pasidavei, kovotojau. Tai smarkiai esi zaliaakes paveiktas, kad dar neatsigauni?
VISI KOMENTARAI 78

Galerijos

Daugiau straipsnių