Dėl galimai prieinamų asmens duomenų uždarytas Pacientų portalas

  • Teksto dydis:

Gavus informaciją apie saugumo spragą E. sveikatos centrinės infrastruktūros Pacientų portale (dalyje E. sveikatos), jo prieiga apribota - žmonės laikinai negali išrašyti įgaliojimų kitiems asmenims (pvz., nupirkti jiems vaistų) ir pasižiūrėti savo sveikatos istorijų.

Pasak Registrų centro, pasinaudojus šia spraga asmenų sveikatos, t. y. ypatingieji duomenys, nebuvo pasiekiami ir nenutekėjo.

Gydymo procesas, e. receptų išrašymas, registracija pas gydytojus ir gydytojų darbas nėra paveiktas ir vyksta sklandžiai bei saugiai.

Skubiai suburta Registrų centro ir sistemos diegėjų ekspertų grupė incidentą šalina. Pasak Registrų centro, tikimasi, kad spragą pavyks likviduoti artimiausiu metu.

Pirminiais duomenimis, spraga iki Pacientų portalo uždarymo sudarė galimybę prisijungusiems rasti pacientų asmens (ne sveikatos) duomenis. Pacientų portalas nevaidina kritinio vaidmens E. Sveikatos struktūroje ir yra daugiau skirtas pacientų informavimui apie paciento įrašus, saugomus ESPBI IS.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Taigi - kokią bepaimi mūsų e'sistemą - ten skylės... ir DAR mums norima primest e'balsavimą, tuomet jau TOTALUS GALAS, tuomet nuo mūsų jau NIEKAS nebepriklausys.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių