Dėl ekstremalios situacijos skelbimo Vyriausybė apsispręs trečiadienį

  • Teksto dydis:

Ministrų kabinetas trečiadienį apsispręs, ar atsižvelgti į Vyriausybės ekstremalių situacijų komisijos rekomendacijas ir paskelbti šalyje ekstremalią situaciją, nes dėl liūčių Lietuvos ūkininkai patyrė dešimtimis milijonų eurų skaičiuojamų nuostolių.

„Trečiadienį Vyriausybė šitą klausimą svarstys - ar paskelbti ekstremalią situaciją visoje šalyje“, - antradienį interviu Lietuvos radijui teigė premjeras Saulius Skvernelis.

Pasak jo, ekstremalios situacijos paskelbimas leis kreiptis į Europos Komisiją (EK) dėl patirtų nuostolių atlyginimo, panaudoti Vyriausybės rezervo fondo lėšas.

Mes tikrai turime argumentų, kad žalą būtų galima kompensuoti.

S.Skvernelis patikino, kad šią savaitę bus kreiptasi į EK dėl paramos nuo nepalankių oro sąlygų nukentėjusiems žemdirbiams.

„Mes tikrai turime argumentų, kad žalą būtų galima kompensuoti“, - tvirtino premjeras.

Be kita ko, jis piktinosi, kad iki šiol šalyje nėra nustatytos vieningos nuostolių skaičiavimo metodikos. „Privalėsime pasitvirtinti vieningą nuostolių skaičiavimo metodiką, ko prašo ir savivaldybių žemės ūkio skyriai. Tada būtų galima operuoti tais pačiais kriterijais ir skaičiais“, interviu - teigė S.Skvernelis. 

S.Skvernelis praėjusią savaitę teigė, kad Vyriausybės rezervą, kuriame yra tik 1,5 mln. eurų, galima būtų panaudoti kompensuoti žemdirbių išlaidas teisininkams derybose su produkcijos supirkėjais.

Dėl rugpjūtį siautusių liūčių ūkininkai negalėjo įvažiuoti į laukus ir nuimti derliaus, pasėti žieminių pasėlių.

Pirminiais Žemės ūkio ministerijos duomenimis, nuostoliai dėl liūčių gali siekti apie 40 mln. eurų, tačiau Žemės ūkio rūmai skaičiuoja, kad jie gali sudaryti daugiau nei 200 mln. eurų. Pasak E.Misiūno, valstybei galutinai suskaičiavus nuostolius jie gali būti didesni nei 40 mln. eurų.

Dėl liūčių   ekstremalią  situaciją yra paskelbęs penktadalis iš 60 Lietuvos savivaldybių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

???

??? portretas
TAI JIEMS VERSLO DRAUDIMO NEREIKIA, ČIA MOKESČIŲ MOKĖTOJŲ PINIGAIS ATLYGINS VERSLO NUOSTOLIUS? KODĖL JIE TOKIE IŠSKIRTINIAI? PELNAS JIEMS, O NUOSTOLIAI MOKESČIŲ MOKĖTOJAMS? O GAL REIKĖTŲ TOKIOS SĄLYGOS - KAI UŽDIRBS PELNO, TAI GRĄŽINS TAS IŠMOKAS, JUK LIETUVOJE PAGRINDE STAMBŪS ŪKIAI.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių