D.Budrys perėjo į Socialdemokratų partijos frakciją

Seimo Ekonomikos komiteto pirmininkas Dainius Budrys paliko valdančiąją Liberalų ir centro frakciją (LiCS) ir tapo opozicinės Socialdemokratų partijos frakcijos nariu, tačiau atsisakyti komiteto pirmininko posto neketina.

Liberalcentristai tvirtina patys pašalinę parlamentarą iš savo frakcijos.
Ketvirtadienį išplatintame pranešime D.Budrys teigia LiCS frakciją palikęs dėl Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) vadovų atleidimo istorijos.

Pasak jo, FNTT skandalas apnuogino kai kurių šalies politinių jėgų piktžaizdes. Jis tvirtina nesąs nė vienoje pusėje, nes nenorintis kariauti svetimų karų. Tačiau atskirų LiCS atstovų elgesys šiame skandale paskatino valstybei nenaudingas politines intrigas.

„Seimo nario žingsnį pasitraukti iš LiCS paskatino ne tik FNTT skandalo peripetijos, bet ir netikęs visos valdančiosios koalicijos darbas ekonomikos ir socialinėje srityse“, - sakoma pareiškime.

Daugiau nei trejus metus Ekonomikos komitetui vadovaujančio D.Budrio teigimu, dabartinės Vyriausybės bandymas didžiuotis praėjusiųjų metų 3-4 proc. ekonomikos augimu skamba kaip pasityčiojimas iš Lietuvos žmonių, nes prieš tai ekonomika smuko 14-15 procentų.

„Pakilome per grumstelį kažkur ten giliai duobėje ir tuo didžiuojamės?!“ - piktinasi Seimo narys, trejus metus priklausęs valdantiesiems ir palaikęs daugelį jų sprendimų.
Jis taip pat pareiškė, kad darbas valdančiojoje koalicijoje esą nebuvo komandinis. Anot jo, net ir šiandien informacija apie energetinius projektus „yra slepiama ne tik nuo visuomenės, bet ir nuo Seimo narių“.

„Tiek premjeras, tiek energetikos ministras Arvydas Sekmokas kiekviena proga nuolat kalba apie energetinių projektų svarbą. O kas labiau gali trukdyti energetinės nepriklausomybės projektų įgyvendinimui už neskaidrius veiksmus ir ydingą slapukavimą? Nepaisant mano ir kitų Seimo narių abejonių ir prieštaravimų dėl III energetikos paketo įgyvendinimo Lietuvoje, ministras A. Sekmokas žadėjo, kad šia priemone įveiks “Gazpromą„ ir dujų kaina sumažės 15 proc. Deja, tikrovė pasirodė kitokia“, - sakė D.Budrys.

LiCS frakcija Seime ketvirtadienį pranešė, kad dėl nuolatinių frakcijos reglamento pažeidimų pašalino D.Budrį iš frakcijos. Sprendimas priimtas frakcijos nariams apsvarsčius visas susiklosčiusias aplinkybes.

LiCS vicepirmininko Arūno Valinsko tvirtinimu, viena esminių D.Budrio pašalinimo priežasčių buvo ta, kad šio nario pozicija strateginių valstybės projektų atžvilgiu buvo radikaliai priešinga LiCS partijos ir frakcijos patvirtintai pozicijai ir jis nuolat pademonstruodavo tai balsuodamas priešingai nei frakcija.
D.Budrys pastarąjį mėnesį esą absoliučiai ignoravo bendrą frakcijos darbą.
Perėjęs į opoziciją parlamentaras neketina atsisakyti Ekonomikos komiteto pirmininko posto.

„Iš kur aš turiu atsistatydinti? Aš esu Seimo narys, mane išrinko, komiteto pirmininkas, kuris dirbo savo darbą, manau, puikiai. Tai įvertino ir Socialdemokratų partijos frakcija, jie pasikvietė mane“, - ketvirtadienį žurnalistams kalbėjo D.Budrys.
LiCS frakcijoje liko 12 parlamentarų. LSDP frakcijoje bus 24 nariai.

D.Budrys į Seimą išrinktas pagal Tautos prisikėlimo partijos, kuri vėliau susijungė su LiCS, sąrašą.


Šiame straipsnyje: Dainius Budrys

NAUJAUSI KOMENTARAI

RINKEJAS

RINKEJAS portretas
Saunuolis ,viena rimciausiu partiju. Tik jiems reikia gerai susikaupti ir nesiblaskyti,tureti savo stubura .SEKMES!!!!!!

ooooooooo

ooooooooo portretas
O ką jis nuveikė ,išskyrus tai kad apsiženijo su ta senmerge kumele? Žiurkės bėga kur daugiau šansų prie lovio

VLADIMIR

VLADIMIR portretas
NEI KONSERVATORIU -NEI KOMUNISTU-SOCDEMU PARTIJAS LIETUVOJE NEREIKIA RINKTI-TVARKA BUS.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių